Водещите производители обръщат специално внимание на камерите в своите устройства. Интеграцията на три или четири сензора отдавна не е новост, тъй като се превърна в стандарт за индустрията. Първите подобни модели бяха представени още през 2018г.

 

1. Смартфоните с четири камери са най-популярни сред потребителите през третото тримесечие на 2020г.

Развитието на технологиите и интереса на потребителите към възможностите за мобилна фотография също допринесоха за високите продажби на камерите с по-атрактивни камери. Последен доклад на анализатори от Omdia разкриват, че най-популярни са устройствата, които имат четири камери.

 

 

2. Кои са най-популярните приложения и игри в App Store за 2020г.

Вече се намираме в последния месец от календарната година, която ни изправи пред множество трудности. Разпространението на коронависуа подложи на изпитание волята на много хора и ни накара да прекарваме повече време пред екраните на мобилните джаджи.

Само преди ден ви съобщихме кои са най-добрите приложения в Google Play през 2020г.  Не се наложи да чакаме твърде дълго преди Apple също да публикуват списък с най-актуалните тенденции в App Store. Компанията е подбрала специална селекция от 15 заглавия, които са генерирали най-много изтегляния в онлайн магазина през 2020г.

 

3. Kак да направим инсталационен файл за Windows 10

Windows 10 е доста стабилен и се справя с много трудности. В един момент обаче може да се наложи да се преинсталира. Тогава ще е нужно да имаме инсталационен файл за платформата. MakeUseOf представя три начина как да си направим такъв.

 

 

4. Премиерата на Huawei P50 ще е през март

Huawei не спират да работят над няколко нови устройства, които да им позволят да бъдат конкурентни в пазара на смартфони през 2021г. Стратегията на китайския бранд постепенно се измества към HarmonyOS - алтернативна операционна система, която се разработва като заместител на Android. Работата върху софтуера започна преди повече от година, а скоро бе реализирана премиерата на HarmonyOS 2.0.

Първите смартфони с платформата ще са налични през следващата година. Тук е момента да отбележим, че последните флагмани на Huawei дебютираха преди няколко седмица. Добрата новина за феновете на компанията е, че Huawei Mate 40 Pro вече се продава в България.

 

5. TikTok тестват опция за ъплоуд на клипове с продължителност до 3 минути

От началото на пандемията досега доста представители на бизнеса трябваше да се примирят със спад в приходите и да отложат премиери на предстоящи продукти. През първата половина на годианта имаше и доста сериозен хаос с доставките на компоненти, което се отрази дори на брандове като Samsung и Apple. Все пак има някои компании и услуги, които могат да се похвалят, че дори станаха по-популярни в контекста на COVID-19 кризата.