Новата версия на Android вече е обект на сериозен интерес и от месеци е водещ прироритет за Google. Разработчиците се намират във финална фаза на тестове преди да стартират реалните ъпдейти през септември. Смартфоните няма да бъдат единствените устройства, които ще могат да се възползват от новостите в Android 12.

 

1. Какви ще са подобренията в смарт телевизорите с Android 12 TV

Някои от функционалностите и софтуерните оптимизации ще са достъпни за смарт телевизорите. Google вече работят активно над третата бета версия на софтуера, но също така са тестват и Android TV 12 Beta. Собствениците на телевизори ще имат достъп до един от най-големите ъпдейти досега.

Първото сериозно подобрение е поддръжката за т.нар. "4K UI Rendering". Аndroid TV вече предлага опция за гледане на 4K видео, но вече ще може да възпроизвежда интерфейса в същата резолюция. Предходните версии ограничаваха UI елементите до 1080р, които след това се мащабират до 4K формат.

 

 

2. Qualcomm ще представят 4-нанометровия Snapdragon 898 процесор през декември

Qualcomm изненадаха доста анализатори с премиерата на Snapdragon 888 в края на декември. Причината не са техническите спецификации на процесора, а е свързана с наименованието на този чип. Първият 5-нанометров процесор на Qualcomm наследява Snapdragon 865 в портфолиото на Qualcomm.

Само преди няколко седмици ви съобщихме какви са подобренията в Qualcomm Snapdragon 888+. През декември ще бъде представен и тазгодишния флагман на компанията в пазара на смартфони. Досега се очакваше архитектурата да се казва Qualcomm Snapdragon 895, но компанията има други планове.

Популярният блогър IceUniverse публикува любопитни данни, от които разбираме, че следващия процесор от висок клас ще се казва Qualcomm Snapdragon 898.

 

3. Най-добрите безплатни приложения за прогноза на времето за Android

Някои хора твърдят, че няма такова нещо като лошо време, само различни видове хубаво време. Без значение какво вие мислите по въпроса, няма как да не оцените класацията на makeuseof за най-добрите Android приложения за времето. Благодарение на тях ще знаете на какво точно време ще се радвате през следващите часове и дни.

 

 

4.  Топ флагман смартфони на Apple и Nokia, които очакваме да се появят през месеците август и септември 2021 (Видео)

Ще споделим с вас нещо любопитно. Оказва се, че през месец август, в световен мащаб се очаква да се състоят общо 317 премиери на известни и не чак толкова известни марки и модели смартфони.

В отделно видео, вече ви показахме кои са тези модели, които ще ви покажат мерките Huawei и Samsung през следващите 31 дни на идния месец. За пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк сме приложили над тази статия. А сега идва ред да ви покажем и още няколко предстоящи премиери, но този път на марките Apple и Nokia, като освен август, към премиерният период ще добавим и месец септември.

 

5. Apple патентоваха технология за вграждане на Touch ID и Face ID сензорите в дисплеите

Apple се очаква да преминат към безрамков дизайн в iPhone 14, който премахва всички излишни компоненти в предната част. Това означава, че смартфоните няма да имат Notch прорезите, които са неизменна част от серията още с премиерата на iPhone X. За да постигнат този ефект от Apple трябва да открият как да вградят Тоuch ID и Face ID сензорите в самия дисплей.

Остраняването на всички предизвикателства за реализирането на тази концепция изисква повече време. По този начин компанията няма достатъчно време, за да оптимизира технологията за премиерата на iPhone 13. Плановете на Apple са доста амбициозни, като компанията вече е регистрирала патент за поставяне на сензорите под екраните.