Повечето от нас, без значение дали имат Android устройство или iPhone използват постоянно приложението Google Maps. Има функции, които са пренебрегвани и повечето потребители дори не са чували за тях.

 

1. 5 полезни трика за Google Maps, които може би не знаете

По-долу може да прочете за тях. Имайте предвид, че може да не разполагате с всички тези функции все още, тъй като някои са нови или са ограничени само за потребителите на iPhone. Ето как да използвате тези пет трика в Google Maps.

 

 

2. Джобният климатик Sony Reon Pocket, който се управлява от смартфона ще ви струва $160

Летният сезон винаги е предлагал много приятни и вълнуващи мигове, но също така и неочаквани затруднения в ежедневието ни. Възможностите да се охладите през горещините са разнообразни, като Sony са автор на една от най-интересните концепции. Инженерите на компанията са разработили смарт джаджа, която е едновременно удобна за носене и в същото време ще ни позволи да се справим с топлината. 

 

3. Кодовото име на Android 11 е Red Velvet Cake

В продължение на години Google използваха имена на популярни сладкиши и лакомства, за да обозначат имената на новите версии на Android. Понякога компанията стартираше онлайн анкети, с които включваше и самите потребители в избора на финалното име на операционната система. 

 

4. NVIDIA иска да купи ARM

NVIDIA доминират в световния пазар на видео карти и продължават да търсят начини как да станат още по-влиятелно име в технологичната индустрия. Тайванският производител обмисля възможността да реализира сделка, която ще промени изцяло баланса са на силите в сегмента на компютрите. 

 

 

5. Бил Гейтс отрече, че във ваксината за COVID-19 ще има проследяващ чип

Съоснователят на Microsoft от години се е фокусирал изцяло върху филантропска дейност и вече не работи активно в компанията. Бил Гейтс и фондацията, която ръководи заедно със своята съпруга  финансират редица иновативни продукти. Основен акцент са иновациите, които могат да осигурят достъп до питейна вода и други иновации, които могат да улеснят ежедневието на нуждаещите се. 

 

6. Най-изтегляните безплатни Android приложения за онлайн разплащаня в България тази седмица

Приложенията за онлайн разплащания набират все по-голяма популярност. Те увеличават сигурността за потребителя, дават повече възможности за по-лесно следене на разходите и оптимизирнето им. А някои услуги правят и по-удобна връзка с реалния свят и улесняват плащанията и в традиционни магазини и заведения.