Microsoft изненадаха много потребители с концепцията за устройство с два дисплея. Оригиналният Surface Duo е интересен модел, който представлява хибрид между смартфон и малък таблет. Компанията е обърнала внимание на обратната връзка на своите потребители в разработката на втора версия на устройството, която вече е факт.

 

1. Какво трябва да знаем за Surface Duo 2 - първият истински флагман на Microsoft с Android

Софтуерният гигант представи официално Surface Duo 2, който има усъвършенствана дизайн, по-добри дисплеи, нови камери и други технически иновации. Една от отличителните характеристики е поддръжката за стилусите Surface Pen. Иновативният смартфон на Microsoft ще изведе възможностите за мултитаскинг на различно ниво, тъй като можете да възпроизвежда приложенията и на двата екрана.

 

 

2. Платформата за графичен дизайн Canva стана петият най-скъп стартъп в света

Социалната изолация показа, че е възможно огромни групи от хора да продължат да работят и да бъдат креативни от домовете си. Въпреки ограниченията много потребители откриха нови начини как да продължат да бъдат активни във виртуалните офиси. От началото на пандемията се забелязва голям трафик на различни услуги онлайн, които карат много хора да инвестират средства и усилия в ресурси, които могат да открият в интернет.

Canva е името на атрактивна платформа за графичен дизайн, която се радва на впечатляваща популярност от началото на кризата с COVID-19. Увеличаващият се брой хора, които работят от домовете си има основен принос за това Canvа да се превърне в петият най-скъп стартъп в света. Последната вълна от инвестиции привлечени от платформата е в размера на $200 млн. и така оценява компанията на около $40 млрд., съобщава BBC.

Така Canva успява да удвои стойността на своя бизнеса само за пет месеца.

 

3. Вече знаем първата информация за iPhone 15

Разработката на iPhone е дълъг процес, който обикновено започва веднага след премиерата на ново поколение. Докато очакваме да стартират продажбите на iPhone 13 в повече страни разбираме детайли за следващите версии на смартфоните. Популярният блогър Джон Просър например разкрива, че Face ID сензорите на iPhone 14 ще бъдат локализирани под самия дисплей.

Според него следващото поколение на устройствата също така ще има малък отвор за селфи камерата в горната част на дисплея. Аpple ще се нуждае от повече време за вграждането на Touch ID сензорите в екрана. Технологията ще е готова едва за премиерата на iPhone 15 в края на 2023г., съобщава AppleInsider. 

 

 

4. Tърговските санкции на САЩ срещу Huawei ще продължат и при новата администрация

Китайският производител имаше амбициозни планове да детронира Samsung от лидерската позиция в пазара на смартфони. В продължение на две години Huawei разширяваше значително своя пазарен дял и се превърна в единствения реален конкурент на Samsung и Apple. Плановете на Huawei, обаче се наложи да претърпят драстична промяна, след като попаднаха в т.нар. "черен списък" на администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

Безпрецедентните санкции срещу компанията бяха въведени през лятото на 2019г. На практика Huawei бяха изключени от веригата за доставки и лишени от достъп до мобилните услуги на Google. Това не представлява проблем за потребителите им на територията на Китай, но е сериозно ограничение за хората извън родината на Huawei.

 

5. Nokia G50 с 6.8" дисплей и Qualcomm Snapdragon 480 5G процесор ще се продава за €270

MD Global актуализираха своето портфоли от атрактивни смартфони, котио работят с Qualcomm Snapdragon 480 процесор. Вече станахме свидетели на премиерата на Nokia X10 и Nokia X20, като сега към тях се присъединява и Nokia G50. Устройството е част от G-Series, което означава, че ще получава софтуерни ъпдейти за период от две години и месечния пачове за сигурност в продължение на 36 месеца.

За разлика от Nokia G20, който е базиран на MediaTek Helio G35  новият модел разполага с много по-мощен процесор. Qualcomm Snapdragon 480 е произвeден с 8-нанометрова технология и предлага съчетание между две Cortex-А76 ядра с работна честота от 2GHz и шест Cotex-A55 ядра, които оперират на 1.8GHz.