Технологичните компании често са обект на критики заради начина, по който съхранявате личнатa информация на потребителите. Това важи в най-голяма степен за Google и Facebook, които разчитат основно на реклами, за да генерират приходи. Антитръстовите регулатори на ЕС провеждат множество разследвания, за да установят наличието на евентуални нелоялни бизнес практики.

 

1. Google и Facebook сключиха споразумение да си помагат в случай на разследване

Регулаторите продължават да бъдат изключително стриктни и обещават допълнителни санкции за IT компаниите, които не спазват правилата. Въвеждането на GDPR и други дигитални регулации и законодателни инициативи сред държавите-членки в света на технологиите карат големите компании постоянно да въвеждат промени и оптимизации.

 

 

2. Оксиметър за пръст - мнения, показатели, стойности и цена в България

Все по-често хората се интересуват от устройството наречено оксиметър. Най-честите въпроси са: Как работи оксиметърът и на какъв принцип тази джаджа може да измери кислорода в кръвта ни? А също така и как кислородът в кръвта ни е пряко свързан с общото ни здраве?

 

3. Huawei ще представи нов лаптоп МаteBook D с процесор на Intel от 11-та генерация на 25 декември

Huawei е една от най-влиятелните технологични компании със сериозно присъствие в множество продуктови категории. Компанията най-често предизвиква вниманието ни с атрактивната серия от смартфони с брандовете Huawei P Series и Huawei Mate. Успоредно с това Huawei става все по-влиятелно име сред смарт часовниците, фитнес тракерите, аудио слушалките и дори смарт телевизорите.

 

 

4. OnePlus ще представят смарт часовник в началото на 2021г.

OnePlus е алтернативен производител на смартфони, който не крие амбициите си да стане влиятелен фактор и в други пазарни сегменти. Компанията вече започна да предлага собствен телевизор в лимитирана серия, което е само един от проектите, над които работят OnePlus. Следващата година ще бъде още по-динамична за този бранд, тъй като ни очакват няколко интересни премиери.

 

5. Най-добрите игри за Sony PlayStation 5 (Видео)

PlayStation 5 е съвсем нова, но вече на пазара има доста игри за нея. Конзолата може да се похвали и с много голям интерес от страна на геймърите. AndroidHeadlines представя своя подбор от десетте най-добри заглавия за PlayStation 5, които се предлагат на пазара в момента.