PayPal са световен лидер в сферата на финансовите услуги в интернет. Платформата се използва за сигурни плащания и преводи в милиони уеб сайтове. Въпреки икономическата криза от последните месеци компанията се подготвя за внушителна сделка, която да разшири бизнес възможностите им. Според информация на Reuters вече е отправена внушителна оферта за придобиване на Pinterest.

 

1. PayPal искат да купят Pinterest за $45 млрд.

Сумата, която предлага PayPal достига до $45 млрд. и е част от амбициозния план да се превърнат в "суперприложение" от нова категория. Разговорите между двете страни са започнали преди дни и продължават на високо равнище. Обсъжданата цена за стойност на всяка акция от капитала на Pinterest е $70.

По този начин PayPal предлагат да изкупят и Class B акциите на компанията, предлагайки с 26% повече от актуалната цена на акциите на борсата. Ако се стигне до финално споразумение това ще бъде най-мащабната сделка в историята на PayPal.

 

 

2. Kaкви са новостите в Google Chrome 95

Google са готови със следващата версия на уеб браузъра, която вече се разпространява до съвместимите устройства. Aко сте потребител на Chrome вероятно бихте искали да научите какви подобрения ни очакват в Chrome 95. Oсвен традиционните пачове за сигурност и отстраняване на бъгове вече може да се възползвате от Tab Groups функцията.

Това е полезно решение за хората, които използват много отворени табове в уеб браузъра, тъй като ще улесни групирането и управлението им. Google Chrome 95 също така предлага подобрена система за верифициране на плащания онлайн. Компанията е добавила още едно ниво на сигурност, за да предпази потребителите от заплахите в интернет.

 

3. Google Play вече ще ни информира дали приложенията са сигурни и какви данни събират за нас

Google поддържат най-голямата мобилна екосистема, което е свързано с много усилия, инвестиции и отстраняване на технически ограничения. Компанията използва усъвършенствана система с изкуствен интелект и машинно обучение, за да открива потенциално опасните приложения в Google Play. По този начин алгоритмите на Google ежедневно предпазват потребителите от зловреден софтуер и премахват над 99% от заплахите.

Компанията също така въведе ново изискване за разработчиците, с което Google Play ще ни показва какви лични данни събират приложенията за Android, подобно на Apple. Актуализираните правила ще принудят създателите на софтуер да публикуват допълнителни детайли за начина, по който събират и съхраняват поверителната информация за потребителите. Идеята на Google е пряко свързана с добавянето на "Data Safety" секция към всяко приложение.

 

 

4. Защо трябва да внимавате, когато изтегляте Squid Game приложения от Google Play

Корейската продукция се превърна в невероятен хит сред потребителите. Атрактивният сюжет вече превърна Squid Game в един от най-успешните проекти на Netflix. Последните данни разкриват, че първият сезон на шоуто вече се оценява на $900 млн.

Стрийминг платформата вече одобри продължение, което вероятно ще превърне Squid Game в още по-голям хит в глобален мащаб.

Дори да не сте имали възможността да гледате дистопичната продукция на Netflix вероятно сте срещали в интернет снимки, мемета и публикации свързани със странните символи на героите от Squid Game.

Популярността на корейското шоу вече стана причина и за първите спекулативни действия с името, които излагат на риск феновете на "играта на калмари". Експерти по сигурността предупреждават за съмнителни приложения разпространявани в Google Play и могат да се превърнат в заплаха за потребителите на Android.

 

5. Функцията „изчезващи съобщения“ във Viber вече е налична и за груповите чатове

Viber отбелязва Световния месец на сигурността в интернет, представяйки нови функционалности. С поредица от активности в приложението и извън него,  Viber показва, че поверителността е не само достъпна за всички потребители в приложението, но е и приоритет за компанията.

Криптирането от край до край във Viber е включено по подразбиране във всички лични чатове и групи още от 2016 г. Освен лични разговори, приложението позволява и комуникация, подсигурена с криптиране и за всички бизнес съобщения. Това предлага изключително високо ниво на сигурност, както за бизнесите, така и за потребителите, защото така комуникацията им е защитена от хакерски атаки. Съобщенията не се съхраняват на сървърите на Viber, а комуникацията е приложима само през HTTPS – това са мерките, които Viber предприема, за да са защитени всички в платформата.