Wi-Fi е технология, която датира от 1997 г. насам и от тогава досега запазва доста от основните си характеристики. Въпреки това се развива и подобрява, като през годините имаше доста стандарти. Вече активно се работи и по следващото поколение, което ще се казва Wi-Fi 7 и Network World ни показва повече подробности за него.

 

1. Какво трябва да знаем за Wi-Fi 7

Техническото име на Wi-Fi 7 ще бъде P802.11be. Според Intel технологията ще е готова в рамките на три години – много по-бързо отколкото обикновено е нужно за въвеждането на нов Wi-Fi стандарт – 6 години. Тя ще бъде до 5 пъти по-бърза от Wi-Fi 6, като ще поддържа и технологията Multi-Link Operation (MLO). Чрез нея устройствата ще могат да комуникират помежду си чрез няколко канала едновременно. Това ще осигури по-високата скорост, ниска латентност и по-голяма стабилност на връзката. Така Wi-Fi 7 ще е подходящ за индустриални цели, VR, добавена реалност и много други нови технологии.

 

 

 

2. Кой е Рудолф Вайгъл, човекът на първата страница на Google

Google има традиция да отбелязва важни дати и личности чрез т.нар. Doodle картинки на първата страница на търсачката си. Днес компанията е избрала да почете Рудолф Вайгъл. ZeeNews ни представя кой е Рудолф Вайгъл и какви са неговите постижения.

Вайгъл е роден на 2-ри септември 1883 г. в Австро-Унгария. Той е двигателят зад създаването на първата ефективна ваксина срещу тиф. Това беше една от сериозните инфекции в началото на 20-ти век, като в навечерието на Втората световна война, Вайгъл прави своето откритие.

 

3. Как да свържем Bluetooth слушалки с компютъра

Свързването на аудио слушалки към лаптопите е подходящ начин да се забавлявате по време на полет или друго дълго пътуване. Това позволява да се потопите в любимото съдържание и игри без да притеснявате околните, докато се наслаждавате на оптимално качество на звука.

Най-лесният и удобен начин да го направите е да заложите на аудио слушалки с Bluetooth, които безжично се свързват с устройствата, които използвате. Липсата на кабел е голямо удобство, независимо какъв лаптоп или компютър използвате. Само няколко секунди са необходими да синхронизирате слушaлките с вашето устройство.

Ако работите с Windows 10 или Windows 8.1 може лесно да отворите Start меню и да въведете "Bluetooth" в лентата за търсене. По този начин ще активирате менюто "Bluetooth and other devices". Aко се нуждаете от допълнителни USB Bluetooth трансмитери ще може да ги купите за около $15-$20.

 

 

4. Qualcomm представи нов стандарт за по-добро качество на звука в безжичните аудио слушалки

Един от проблемите на безжичните слушалки е, че имат трудности с качественото пресъздаване на lossless аудио. Qualcomm смята, че е решила този проблем с новия си стандарт aptX Lossless, съобщава The Verge.

Чрез него безжичните слушалки ще могат да получават CD качество на звука през Bluetooth. То ще е 16-битово до 44.1kHz. Първите устройства с новия стандарт ще са налични на пазара в началото на 2022 г. Уловката е, че ще е нужно и смартфонът, и слушалките да поддържат технологията, за да може тя да работи. Ако е налична само в едно от двете устройства, то тя няма да може да се използва.

 

5. Как да спрем автоматичния ъпдейт на приложенията в Google Play

Може би сте забелязали, че има моменти, в които смартфона ви не спира да инсталира актуализации на приложенията, които сте изтеглили от Google Play. По подразбиране изтеглените от Google Play приложения автоматично се актуализират, когато има наличен ъпдейт и това е нещо добро, защото може да се възползваме от по-добър интерфейс и производителност.