Google Maps е уникална платформа за навигация с разнообразие от полезни функции за откриване на бързи маршрути и организиране на пътуването. Компанията също така използва сензорите в устройствата на потребителите, за да разбира каква е пътната обстановка. 

 

1. Как да проверим трафика в Google Maps

Именно така Google ни предоставят актуални данни за трафика, когато пътуваме. Teзи данни са изключително полезни, особено когато посещаваме непознати градове. За да ни улеснят от компанията използват различни цветни маркери, за да обозначават зоните, в които трафика е най-натоварен. 

 

 

2. Google ще платят $1 млрд. за новинарско съдържание в следващите три години

Google официално разкриха повече детайли за нова мащабна инициатива, която е насочена към най-големите автори на съдържание. Компанията е осигурила капитал от $1 млрд., които ще бъдат използвани за стимулиране на издателите на новини в следващите три години. Всичко това е част от премиерата на най-новия им продукт, който се казва Google News Showcase.

 

3. Лаптопите с двойни камери ще станат реалност през 2021г.

Смартфоните с три и четири камери на гърба от години се превърнаха в стандарт за технологичната индустрия. В момента можем да открием такива устройство в средния и дори бюджетния ценови клас. Предимствата за потребителите за снимане на атрактивни снимки и клипове са разнообразни, тъй като мобилните устройства вече предлагат съчетание между телефото, макро, Ultra-Wide и Depth Sensor камери.

 

 

4. Първата версия на HarmonyOS 2.0 за смартфони ще е достъпна през януари 2021г.

Втората версия на операционната система бе представена по време на HDC 2020 конференцията, която се проведе в началото на септември. Платформата ще има важно значение за бъдещата стратегия на Huawei и ще е в основата на екосистемата, с която компанията ще конкурира Android и Windows.

 

5. Геймърската услуга Google Play Pass вече е достъпна в България

Google проявяват голям интерес към услугите за игри. Най-новата платформа на компания се казва Google Stadia и е създадена да се превърне в еквивалента на Netflix, но за гейминг. Потребителите могат срещу определен абонамент да играят и стриймват съдържание директно от облачните сървъри на компанията.