Конкуренцията в пазара на смартфони допринася за навлизането на по-евтини устройства с повече функционалности, което е добре дошло за крайните потребители. Разнообразието от Android устройства, особено в средния и ниския клас е толкова голямо, че дори може да ви затрудни при избора на подходящ модел. Въпреки това iPhone продължи да задава тенденциите през последната година.

 

1. Защо 2022г, ще е годината на Android смартфоните, а не на iPhone

Популярността на iPhone 12 запази традицията Apple да генерира най-много приходи от продажбата на своите смартфони. Тазгодишните флагмани на компанията се очаква да отчетат рекордни доставки през декемврийския празничен сезон, въпреки хардуерната криза в индустрията. Голямо предимство на iPhone е, че използват собствени процесори на Apple, което гарантира впечатляваща производителност.

 

 

2. Motorola Moto G Power (2022) е бюджетен смартфон с 90Hz дисплей, Helio G37 процесор и три дни живот на батерията

Motorola актуализираха своето портфолио с премиерата на най-новия представител на G-Series гамата от смартфони. Устройството се казва Moto G Power (2022) и както името подсказва е наследник на оригиналния Moto G Power, чиято премиера бе през януари. Любопитна подробност е, че смартфона ще е достъпен за потребителите от началото на 2022г.

Това означава, че Мotorola няма да успеят да се възползват от необичайната активност на потребителите през декемврийския празничен сезон. Мoto G Power (2022) е оборудван с 6.5-инчов дисплей с IPS технологията, който поддържа HD+ резолюция от 1600х720пиксела. Честотата за опресняване на кадрите е 90Hz, което е новост за бюджетните смартфони на компанията.

 

3. Дойде ли времето да забравим Facebook (Меta)

Социалната мрежа е красноречив пример за модерния свят и влиянието на технологиите в ежедневието ни. Всеки потребител е запознат с предимствата на Facebook и невероятните възможности за достъп до информация и комуникация, които предлага. Приложения като WhatsApp и Instagram разширяват екосистемата от услуги на компанията, която достига до по-голямата част от световното население.

Само преди няколко седмици възникна проблем, който спря достъпа до всичките услуги на компанията, което предизвика сериозна вълна от коментари. Вече ви съобщихме колко струва на Facebook да остави 3 млрд. потребители без услугите си за 6 часа. Финансовите загуби са само едно последствие от неочакваната ситуация.

 

 

4.  4 любопитни функции в шумпотискащите аудио слушалки Nokia BH-805

Nokia   вече предлага новите шумоизолиращи безжични слушалки Nokia BH-805 на българския пазар. Слушалките могат да неутрализират до 25 децибела от околния шум. Когато дойде време да се върнете в „реалността“ на звуковата среда, преминете към „прозрачния“ режим – това означава да продължите да чувате аудиото от телефона си, но и да долавяте външните звуци, като например разговорите на колегите на съседните бюра, докато слушате музика.

 

5. Kaк Apple ще позволи на потребителите да ремонтират сами своите смартфони и компютри

Apple възнамеряват да улеснят своите клиенти, като им предоставят възможност свободно да ремонтират iPhone и компютрите Mac. Решението на компанията се появява в момент, когато са подложени на сериозни критики. От една страна регулаторите искат Apple да предложи повече възможности, а от друга самите потребители биха желали да подменят самостоятелно части на своите джаджи.

Технологичният гигант е обърнал внимание на критиките и стартира нова програма с името Self Service Repair. Благодарение на това предложение потребителите ще могат да извършват ремонт на iPhone и компютрите Mac като използват технически ръководства публикувани в официалния уеб сайт на Apple.