Виртуалните валути се утвърждават като доходоносен бизнес за увеличаващ се брой потребители и компании, но също така допринасят за недостига на компоненти в индустрията. Копаенето на биткойни изразходва все повече електричество в световен мащаб, което в определени случаи надхвърля годишната консумация на редица държави.

 

1. Може ли да се генерира криптовалута с Android смартфон

Негативните условия едва ли ще се противопоставят на етереум и биткойн да продължат да увеличават цената си през 2021г. Генерирането на криптовалута изисква наличието на специализиран хардуер и сериозни ресурси. Популярността на технологията кара все повече хора да се запитат дали е възможно да копаят виртуална валута и от смартфоните с Android.

Мобилните устройства са постоянно активни и са неизменна част от ежедневието ни и могат да генерират виртуална валута. Хардуерните ограничения на смартфоните, обаче едва ли ще предоставят толкова висока ефективност, за да привлекат интереса на потребители, които използват по-мощен хардуер, за да увеличават състоянието на дигиталния си портфейл.

 

 

2. 6 нови неща, които ще може да прави вашият Android смартфон това лято

Google обяви, че пуска шест нови функции за Android. Компанията казва, че 3 млрд. активни устройства ще ги използват, като те ще се активират постепенно през следващите седмици и месеци. Ето какво да очакваме.

 

3.  Honor 50 и Honor 50 Pro са смартфони с четворни 108МР камери, 120 Hz дисплеи и поддръжка на Google Play

Honor представиха официално дългоочакваната серия смартфони, която включва три атрактивни модела. Устройствата ще се продават на пазара с достъп до Google Mobile Services (GMS). Това е важно за дистрибуцията на Honor 50, Honor 50 Pro и Honor 50 SE на европейския пазар.

Осигуряването на поддръжка за GMS означава, че собствениците на смартфоните ще могат да изтеглят съдържание от Google Play и да използват приложенията на Google.

Бъдещите смартфони и таблети на Honor също ще могат да работят с GMS, което ще има стратегическо значение за популярността на Honor на световния пазар. Поддръжката за мобилните услуги на Google е една от основните причини Huawei да продадат бизнеса с Honor смартфони в края на 2020г.

 

 

4. Как предоставяме личните си данни без наше съгласие

Днес всички се притесняват за сигурността си в Интернет, тъй като новините за пробиви в базата данни на големи компании и хакерските атаки не стихват. Но все още много от потребителите не са наясно как да се предпазят.

Проблемът е, че много от нас предоставят чрез действията си личната си информация, без дори да осъзнават това. Нашият смартфон, например, който е постоянно в нас предоставя поверителна информация на рекламодателите.

 

5.  Фалшификаторите все по-често заблуждават геймърите с копия на видео карти

Видео картите от премиум сегмента могат трудно да се открият онлайн или в търговските вериги по цял свят. Специфичната ситуация в индустрията и недостига на компоненти ще продължат поне до края на 2021г. Причините за ограниченията в световните доставки на хардуер са многобройни и обхващат все повече технологични сектори.

Стагнацията се превръща в предпоставка за редица негативни практики, които задълбочават проблемите. Презапасяването с хардуер, който може дори да не достигне до пазарите предизвика сериозни опасения, но разпространението на фалшиви видео карти може да се превърне в още по-внушителен проблем.