Zoom са предпочитана платформа за видео комуникация, която обръща специално внимание на сигурността на личните данни на потребителите. Още от началото на пандемията Zoom привлече внушителен брой хора, желаещи да общуват свободно, да провеждат бизнес срещи или онлайн обучения.

 

1. Функцията за криптиране на разговорите в Zoom ще е достъпна до броени дни

Разработчиците на мобилното приложение привлякоха външни експерти, които дълго време работиха над ъпдейт, който подобрява сигурността на потребителите. Това се случи в отговор на някои уязвимости, които в началото на годината затрудняваха работата със Zoom. Въпросната актуализация вече предпазва стотиците милиони потребителите на приложението за видеоконференция.

 

 

2. Очаква се 10% спад в цените на SSD дисковете до края на 2020г.

Разпространението на коронавируса предизвика редица промени във веригата на доставки за хардуер. Бизнес операциите на някои производители бяха напълно блокирани заради пандемията и това забави премиерата на доста продукти на големите брандове.

 

3. Какво Apple не показаха умишлено или не в презентацията на iPhone 12, mini, Pro и Pro Max

В интернет пространството вече има безброй ревюта, които коментират показаното от Apple по време на видео презентацията на новите им смартфони от серията iPhone 12. Ако случайно чувате за първи път за този модел (почти невъзможно е, но все пак), можете да изгледате някое от ревютата които Digital.bg му посвети, линкове към тях сме приложили над тази статия.

 

4. Как да криптираме разговорите и съобщенията в Skype

Skype е популярна платформа за комуникация, предлагаща разнообразни функции за групови чатове и видео разговори. Ако обръщате специално внимание на сигурността е добре да знаете, че приложението предлага и опция да провеждате поверителни разговори, както от смартфона, така  от компютъра.

 

 

5. Nokia ще е стартират ъпдейтите към Android 11 до края на 2020г.

HMD Global отново ще опитат да изпреварят своите конкуренти в разпространението на ъпдейтите към новата версия на Android. Oфициалният акаунт на компанията в Twitter уточни, че през последните три години са представени на 1000 ъпдейта за моделите на Nokia.

 

6. Samsung се пошегува с Apple заради липсата на слушалки и зарядно в комплекта на iPhone 12

Премиерата на iPhone 12 се превърна в широко дискутирана тема в технологичната индустрия. През последните дни се появиха много публикации свързани с подобренията в смартфоните. Докато потребителите очакват да стартират предварителните поръчки на всички версии на iPhone искаме да обърнем внимание на една специфична особеност на представителите на серията.