Модерните смартфони са неизменен асистент в ежедневието и стават все по-тънки, леки и компактни. Това има редица предимства, но понякога може да е проблем, тъй като устройствата лесно могат да бъдат повредени. Понякога дори изпускане от малка височина или допиране с ключовете може да създаде драскотини или дори да счупи дисплея.

 

1. Blackview BV5500 Plus е 5.5" издръжлив смартфон с двойна камера на Sony, добра батерия и изгодна цена

Най-доброто решение за потребителите, които имат динамичен начин на живот са издръжливите смартфони, които едновременно осигуряват достъп до последните технологични иновации, но и гарантират, че можете да ги използвате независимо от условията. Blackview е добре познат бранд на българския пазар, който предлага разнообразие от атрактивни предложения в този сегмент.

 

 

2. Графичният интерфейс One UI 3.0 ще е наличен за над 90 смартфона на Samsung

Samsung продължават да разчитат на разнообразно портфолио, което им позволява да се конкурират  успешно във всички ценови класове. Устройствата от серията Galаxy винаги са се отличавали с атрактивен дизайн, мощен хардуер и премиум функционалности. Google вече представиха Android 11, която тепърва ще е достъпна за моделите на водещите производители.

 

3. Функцията за самоизтриващи съобщения вече е налична за Facebook Messenger и Instagram

Изпращането на съобщение е спонтанен момент, с който обикновено искате да споделите нещо, да изкажете емоция или да изразите мнението си пред своите приятели, познати и любими хора. Популярните приложения за комуникация ни предлагат невероятни възможности да създаваме и персонализираме своите съобщения с емотикони, GIF-ове, стикери с добавена реалност и др.

 

 

4. Аудио слушалките Huawei FreeBuds Pro с интелигентно динамично шумопотискане вече се продават в България

Първите в света истински безжични стерео (TWS – True Wireless Stereo) слушалки, които поддържат интелигентно динамично шумопотискане, вече могат да бъдат закупени в България. Те предлагат на  потребителите интегрирано хардуерно и софтуерно решение, с което идентифицират вида на околния шум и превключват между три профила - General, Cosy и Ultimate, за оптимално ниво на шумопотискането в конкретния момент.

Сред множеството иновации на този продукт са още водещият в индустрията рейтинг за шумопотискане от 40 dB  и двойната връзка с базирани на Android, iOS и Windows устройства.

 

5. Google ще изтриват снимки и документи при неактивност на потребителите

Google въвеждат сериозни промени в начина, по който предлагат облачно пространство за съхранение на данни на своите потребители. Всеки човек който има акаунт в Google получава безплатни 15GB, които да използва за синхронизиране на контакти, снимки и файлове от смартфоните. Това пространство се използва от Gmail, Google Drive и Google Photos.

Повечето потребители се задоволят с предоставеното място, но има по-активни профили, за които 15GB не са достатъчни. В този случай решението е преминаването към платените абонаменти на Google One, предлагащи повече облачно пространство. Според официалните данни на компанията всеки ден се ъплоудва еквивалента на 4.3 милиона гигабайта от потребителите в Gmail, Google Drive и Google Photos.