Популярността на приложението TikTok продължава да бъде дискусия, която предизвика широк отзвук в индустрията. Според информация на разработчиците от ByteDance заглавието вече е преминало границата от 2 млрд. инсталации за водещите платформи за смартфони

 

1.  Какво е бъдещето на видео клиповете в Интернет, според TikTok

Създателите на приложението вече забелязват тенденция за прекарване на все повече време от активните профили на потребителите. Успоредно с това хората в TikTok демонстрират гъвкавост по отношение на съдържанието, което гледат.

 

 

2. Смартфоните с вградени камери под дисплея скоро ще станат реалност (Видео)

Водещите производители експериментират с различни технологии, които да им позволят успешно да вградят предната камера в дисплея на смартфоните. Едно от най-атрактивните решения на проблема е да се използва "невидим модул" разположен под екрана, който се активира само при нуждата от снимане. 

 

3. Най-полезните клавишни комбинации за Gmail

Компютърната мишка е основен инструмент за работа с компютър, но далеч не е най-бързият. Клавишните комбинации чрез клавиатурата могат да улеснят доста работата с голям брой приложения. Сред тях е и десктоп сайтът на Gmail. 

 

 

4. Apple с уникална идея за групови селфита по време на изолация

Социалната дистанция е един от най-ефективните и лесни начини да предотвратим разпространението на COVID-19. За съжаление през последните седмици тези ограничителни мерки се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. 

 

5. Вече можем да изпращаме покани за групови разговори в Google Duo

Мобилните приложения за видео разговори регистрираха впечатляващ ръст през последните месеци. Социалната изолация ги превърна в основно средство за комуникация с важните за нас хора. Конкуренцията между популярните платформи осигурява достъп до множество премиум функции, дори в безплатни версии на услугите за видеоконференция

 

 

6.  Sony ще представи PlayStation 5 на 11 юни

Феновете на компанията очакват с нетърпение да разберат повече подробности за хардуера на Sony PlayStation 5. Конзолата ще се продава в края на годината, но вече знаем няколко интересни детайли. Японският производител също така планираше да проведе специално PS5 събитие на 4 юни.