Huawei е компания, на която дължим сериозна част от иновациите при камерите на смартфони през последните две години. Флагманите от сериите Huawei Mate и Huawei Р традиционно използват оптика на Leica, смарт системи за автофокус и изкуствен интелект. Любителите на фотографията могат да се възползват от впечатляващи възможности за снимане при ниска осветеност и всевъзможни условия със смартфоните на компанията. 

 

1. Huawei P50 Pro ще бъде първият смартфон с Liquid Lens технология на камерата

Китайският производител вече се е насочил към следващата голяма иновация при камерите и това е "Liquid Lens" технологията. Данни свързани с документите от регистрация на патент пред China National Intellectual Property Administration (CNIPA) разкриват повече за плановете на Huawei.

 

 

2. Facebook Messenger вече ще ни сигнализира, ако сме жертва на измама

Мобилното приложение за комуникация бе ъдпдейтнато с доста нови функционалности през последните седмици. Вече ви съобщихме за премиерата на Facebok Messenger Roomes, което е разработено като конкурент на Zoom и платформите за видеоконференция. 

 

3. Samsung Galaxy Note 20 ще бъде представен онлайн през август

Следващият смартфон от висок клас на компанията ще бъде представен през третото тримесечие на годината. Обикновено новият представител на Galaxy Note серията дебютира през април или в началото на септември. 

 

 

4. Защо скандалите с изтичането на лични данни не вредят на производителите на смартфони

след анализ на двама независими експерти става ясно, че Xiaomi казва на своите партньори дали потребителите ѝ използват браузъра си за достъп до порно сайтове. Компанията знаела това дори когато бил използван режимът „инкогнито“.

Браузърът на Xiaomi анализира поведението на потребителя и изпраща данни в лошо криптиран вид до китайски уеб компании като Alibaba. Всичко е анонимно, но обширните метаданни позволяват да се правят бързи изводи за истинската идентичност на потребителя.

 

 

5. Microsoft Solitaire навърши 30 години (Видео)

Съвременните игри предлагат изумителна графика, а мощния хардуер и модерни  технологии, до които имаме достъп днес ни предоставя безкрайни възможности за забавление. Ако добавим факта, че дори смартфоните вече предлагат реалистичен геймплей и навлизането на VR устройствата определено можем да кажем, че сега е най-добрата епоха за геймърите.