Teхнологичното шоу IFA 2015 е най-интересното събитие в индустрията, което ни очаква през оставащите месеци до края на годината. По традиция то предизвиква вниманието на повечето големи компании в индустрията и тази година няма да е изключение от тази тенденция. Водещите компании ще ни покажат ексклузивно най-новите си смартфони и смарт часовници, но също и първите устройства с Windows 10 ОS, които в седмиците след това ще дебютират на пазара.

 

1. Asus

Компанията смята да привлече вниманието на присъстващите още на 2 септември, когато Asus ще покажат нов смартфон и смарт часовник. В момента не разполагаме с много детайли за предстоящия ZenWatch, но другото устройство ще има 5.5-инчов дисплей с Full HD резолюция, осемядрен процесор, 2GB RAM, 13МР камера и вградена памет от 16GB. Moделът ще включва поддръжка за 4G мрежи и има microSD слот за карта, като се очаква да дебютира на пазара с Android 5.0.2 OS.

 

2. Acer

Събитията при Acer на IFA 2015 също се очаква да са много интересни, като според неофициалните данни тайванския бранд смята да покаже не един, а четири нови смартфона. Въпросните устройства, обаче няма да оперират с Android OS, а с мобилната версия на Windows 10, което може да ги превърне в първите подобни продукти на пазара. Реалните им продажби ще стартират в края на октомври или ноември, а за нас потребителите ще е интересно да видим какви ще са плановете на Acer в пазара на таблети по време на IFA 2015.

 

3. Lenovo

Бъдещето на Lenov поражда много въпроси сред много хора, което се подсилва най-вече от факта, че тя придоби Motorola в една от най-интересните сделки от последните години. Компанията ще използва IFA 2015, за да реализира премиерата на смартфон с името Vibe S1, който ще се превърне в първия модел в индустрията, който е оборудван с две камери за селфи снимки в предната част. Lenovo разработват още два модела с имената Vibe P1 и Vibe P1 Pro, които също ще бъдат част от нейното портфолио на събитието в Берлин.

 

4. Microsoft

Софтуерният гигант разработва два мощни смартфона, които се казват Lumia 940 и Lumia 940XL, но те едва ли ще бъдат представени в началото на септември. Вместо това Microsoft ще се насочат изцяло към идеята да промотират новото поколение устройства с Windows 10. Именно заради това eдин от основните акценти на IFA 2015 ще са следващите таблети, лаптопи и хибриди с платформата на абсолютно всички водещи производители в индустрията.

 

5. Samsung

По традиция Samsung използват събитието да ни представят най-новите си фаблети, но след като Galaxy Note 5 вече е факт компанията ще се фокусира към други продукти. Най-интересният модел на корейския гигант и основен акцент на IFA 2015 ще е новия Gear S2 и ще има кръгъл форм фактор и нов потребителски интерфейс. Допълнителен пръстен около дисплея ще позволи на потребителите максимално лесно да навигират неговата работа и това се очертава като най-интересните му характеристики.

 

6. Sony

Всички очакват Sony да се превърнат в една от най-активните компании на събитието и да ни демонстрират възможностите на новите Xperia Z5 и Z5 Compact. Двете устройства бяха обект на множество спекулации през последните седмици и ще имат ключово значение за нейното присъствие на пазара до края на 2015г. Японският бранд вече насрочи своята конференция на 2 септември, като анализаторите са на мнение, че към новата серия ще бъде прибавен и нов фаблет с името Xperia Z5 Ultra.

 

 

7. LG

Корейският гигант е производител, който ще представи един от двата нови смартфона Nexus, които вероятно ще бъдат първите устройства, работещи с Android 6.0 Marshmаllow на пазара. Въпреки това не се очаква този модел да бъде показан на изложението IFA 2015, тъй като LG ще заложат на премиерата на друг смартфон от висок клас, който ще бъде позициониран като конкурент на набиращите популярност, Galaxy Edge модели на Samsung.

 

Вижте как графенът ще промени дизайна на мобилните устройства