Новите Viber филтри с добавена реалност вече са налични и за българските потребители. Приложението представя и Bitmoji – персонализирани, анимирани аватари, които могат да бъдат добавяни към снимки и видеа, за създаването на стикери и емотикони. Новите функционалности в приложението са възможни, благодарение на партньорството на компанията със Snap Inc. 

 

 


филтрите правят комуникацията още по-интересна и запомняща се. С филтрите на Viber, потребителите имат достъп до богато портфолио от дизайни, които да използват в ежедневната си комуникация помежду си или да споделят в други социални мрежи. Филтрите реагират и на най-леките мимики на лицето, като улавят всяка усмивка, намигване и движение, създавайки още по-креативен резултат.


Кои са новите филтри:


●    Филтри, които добавят различни обекти и текстури към лицето, тялото или фона – пера, сърца, татуировки, картини, графики и др.
●    Разкрасяващи филтри, които могат да променят цвета на кожата, да добавят грим и блясък, да променят прическата.
●    Филтри, които могат изцяло да променят вида на човека – като го превърнат в животно, например.
●    Филтри с геймификация (игрови елементи), където потребителите трябва да изпълняват различни задачи и предизвикателства. Те могат да бъдат споделяни и с други участници, с които да се състезават за резултати.

 

 

Компанията, продължава да следва традицията да предоставя и локално съдържание на своите потребители, затова съвсем скоро ще са налични и филтри създадени специално за българските потребители. За старта на учебната година, учениците ще могат да се забавляват с генератор за представяне на  бъдещата им професия. А спортните запалянковци ще могат вече гордо да развяват българския байрак на всеки турнир, мач или игра.  

Отрупана, интерактивна трапеза, ще забавлява онези, които не обичат да разочароват бабите си и си изяждат всичко. Традиционни фолклорни елементи също намират своя дигитален прочит в приложението, те ще намират своето приложение по време на национални чествания и поводи.
Компанията планира да добави 300 нови филтъра до края на 2021, като ще обновява колекцията си всеки месец.