Водещите производители на телевизори в индустрията продължават да се конкурират в представянето на модели, които поддържат 4K резолюция. LG разработват уникална технология с името Nano Cell, която вече е използвана в следващото поколение 4K телевизори на корейския производител. Компанията ще представи следващата серия Super UHD модели на CES 2017. 

 

LG Super UHD SJ9500

Предстоящата серия включва три телевизора, които се казват SJ9500, SJ8500 и SJ800, те са първите телевизори на LG, които се възползват от предимствата на тази технология, предаде Mashable. Дисплеите, които са базирани на нея се състоят от частици с еднакъв размер от един нанометър в диаметър. Tрадиционно промяната на зрителния ъгъл се отразява в негативен план на блясъка, който излъчват LED диодите. Tехнологията Nano Cell отстранява този проблем и им позволява да бъдат все толкова ярки, дори при смяна на ъглите за видимост.

LG SJ9500, LG SJ8500 и LG SJ800

Потребителите могат да очакват много по-добра и наситена картина дори при липса на достатъчно осветление. Успоредно с това новите Super UHD телевизори на компанията използват Active HDR технологии, гарантиращи, че се възпроизвежда максимално качество на съдържанието във HDR видеото. Новите модели използват и платформата webOS 3.5, която предлага иновативни функции като Magic Zoom и Magic Link.

 

Вижте как новите 4K OLED телевизори на LG G6 и Е6 са с дебелина от едва 2.5 милиметра