Samsung ISOCELL е иновативна технология за създаване на камера сензори, която разделя всеки един пиксел с физическа бариера, което гарантира по-наситени цветове. Технологията представлява оптимално решение за смартфоните и осигурява максимално качество дори при ултратънки дизайни и по-малки пиксели. ISOCELL бе представена за първи път през 2013г. и сега разбираме интересни детайли за бъдещите планове на Samsung. Компанията демонстрира четири нови прототипа на сензори.

 

Техните имена са Bright, Fast, Slim и Dual. Новите ISOCELL сензори бяха показани за първи път на изложението MWC Shanghai 2017. Сензорите предлагат характеристики, с които отговарят на специфичните изисквания на различните пазарни ниши. Новите камери на компанията ще намерят място, както в бюджетните, така и в премиум смартфоните. Samsung ISOCELL Bright e предназначен за снимаме при слаба светлина и е оптимизиран да намалява шума, но също да възпроизвежда по-ярки и наситени цветове, съобщава gsmarena.

 

 

Dual представляват няколко сензора, които могат да се съчетаят в различни конфигурации за създаване на модерни двойни задни камери за смартфони. Това е характеристика, която става все по-популярна сред потребителите и Samsung искат да се възползват максимално от тази тенденция. Samsung ISOCELL Slim ще намери място в най-тънките смартфони на пазара и предлага най-малките възможни пиксели, които са с големина от 0.9-1 нанометра. Fast е сензор, който се отличава с мигновен автофокус и може да следи бързо движещи се обекти дори при пълен мрак.

 

Вижте как смартфоните с извити камера сензори ще могат да правят снимки с DSLR качество