Днешният ден е малко по-специален за технологичната индустрия, тъй като поставя началото на търсачката, без която много от нас не биха могли да открият каквото искат в интернет, да планират деня и организират времето си. Разбира се, че става въпрос за Google. Дългата история на компанията стартира точно преди 19 години от малък гараж в Менло Парк, Калифорния.

 

Игра изненада по повод рождения ден на Google

 

Вероятно дори Лари Пейдж и Сергей Брин не са подозирали, че изследователския им проект от 1998г. почти две десетилетия по-късно ще промени живота на толкова много хора. Началната страница на Google и сега продължава да има максимално опростен дизайн, който да улеснява работата на потребителите. Името е вдъхновено от числото гугол "googol", което представлява 1-ца последвана от сто нули. 

 

Най-популярната търсачка днес обслужва заявките на над 4.5 млрд. потребители от 160 различни държави, които говорят 123 различни езика. За повечето от тях ежедневието не би било същото, ако нямат достъп до любимата си търсачка. Eдва ли има по-красноречиво доказателство за влиянието на Google oт тези цифри. 

 

19-и рожден ден на Google
 

За да отбележат своя 19-и рожден ден Google са подготвили специална изненада за потребителите. След като кликнат върху самата драскулка те ще могат да завъртят колело, с което да се забавляват с 19 внимателно подбрани игри в браузъра. Какъв по-добър начин да поддържате весело настроение през целия работен ден. Ето и няколко игри изненади по повод рождения ден на Google:

 

1. Играйте Solitaire (Пасианс)

Първото предложение за рождения ден на Google е класическата игра на карти Solitaire. За максимално улеснение са предвидени две нива на трудност. Разбира се можете да споделите резултатите с приятелите си в социалните мрежи.

 

2. Кратко упражнение за дишане 

Ако стреса в работата ви идва в повече задължително трябва да си починете. Добър старт в това отношение е да овладеете дишането си. Отделете една минута и оставете Google да се погрижи за тонуса ви. 

 

 

3. Играйте Snake

Snake може да се определи като най-легендарната игра на 90-те години на миналия век. Спомняте ли си как оставяте всичко настрани, за да се опитате да подобрите рекорда си на Snake от телефона си. Google позволяват да си го припомните с нова интерактивна версия на играта. 

 

 

4. Играйте PAC-MAN

Едва ли има човек, който да не е играл PAC-MAN и да не я свързва с любими спомени от детството си. Само няколко кликвания ще върнат с пълна сила обратно носталгията към добрите стари времена.

 

 

5. Кое животно сте вие?

Навиците могат да издадат интересни неща за всеки човек, както и да се използват, за да ни оприличат на дадено животно. Ако отделите малко време да попълните забавна анкета на Google с няколко кратки въпроса ще разберете с кой животински вид социалните ви порядки споделят сходни неща.

 

 

Вижте кои са най-забавните драскулки на Google през годините