Microsoft представиха официално облачната услуга Windows 365, която изразява модерната концепция за работа с компютрите. Водещото предимство на платформата е, че позволява стриймване на дигитално копие на Windows 10 или Windows 11, директно в браузъра. Това е особено подходящо за хората, които работят дистанционно от домовете си.

Windows 365 е оптимизирана да работи с водещите уеб браузъри и може да се стартира от Remote Desktop приложението. Новата услуга ще осигурява незабавен достъп и опция за стриймване на Windows сесиите с приложенията, настройките и инструментите за анализ на macOS, Linux, Android и iPad устройствата, съобщава TheVerge.

Концепцията за Cloud PС или постоянно свързания към интернет компютър предоставя възможност да продължите своята работа независимо какво устройство използвате. Microsoft очакват голям интерес сред представителите на бизнеса към Windows 365.

 

 

Компанията ще предлага две отделни версии на Windows 365, а именно Business и Enterprise, които се захранват от Azure Virtual Desktop. Индивидуалните Cloud PC могат да се конфигурират с минимум 2GB RAM и 64GB вградена памет, които могат да се увеличат до максимум 32GB RAM и 512GB памет.

Общият брой модификации, които предлага Microsoft са 12. Това ще позволи на бизнес средите да изберат най-подходящата версия за своите нужди. Създаването на Cloud PC отнема няколко минути, като виртуалните компютри премахнат нуждата от реален физически хардуер.

По този начин корпоративните потребители ще могат да осигурят удобен и безопасен достъп до мрежовата инфраструктура. Използването на Cloud PC няма да изисква инсталиране на антивирусeн софтуер или VPN приложения.

Windows 365 ще е налична като месечен абонамент от 2 август, когато ще бъдат потвърдени и цените на различните планове.

 

Още от Digital: Мicrosoft спират поддръжката на Windows 10 през 2025г.