Маgic Leap е името на иновативен стартъп, който се оценява на $4.5 млрд. и е финансиран от Google. Компанията разработва уникална технология, която съчетава реални обекти с дигитални изображения. Идеята е да се наслагват 3D обекти върху реалния свят, които да са видими от специални очила. Шефът на Magic Leap, Рони Абовиц oпредели технологията като следващо поколение "миксирана реалност". Това е термин, който комбинира елементи във виртуална и добавена реалност и 3D визуализации към реални, физически обекти. Крайният резултат е съвсем различно интерактивно преживяване за потребителите. 

 

Технологията на Magic Leap използва специален фотонен Lightfield чип, който компанията не иска да бъркаме с обективите в мобилните устройства. Според данните този компонент може да прожектира виртуални изображения в ретината на окото. Въпросният чип е в състояние да улавя не само светлината отразена от човешкото око, но също посоката и количеството лъчи, които се разпространяват в различни посоки. По този начин Magic Leap придадат на виртуалните анимации необходимото чувство на дълбочина.

 

Целият проект на компанията се пази в дълбока тайна и все още не знаем дали ще можем да управляваме тяхната джаджа с жестови и гласови команди, или това ще става с допълнителен джойстик. Magic Leap вече са във финална фаза на разработване на първия прототип на технологията, който се очаква да бъде показан за първи път на среща с инвеститорите до края на февруари. Ако те успеят да намалят максимално размерите на джаджата, за да може да се използва от очилата с виртуална реалност това може да промени изцяло начина, по който играем и използваме приложения.

 

Вижте каква е разликата между добавената и виртуалната реалност