Google представиха официално най-новата версия на популярното си приложение, което вече носи името Hangouts 7.0 и позволява да чатите и провеждате групови разговори с до 100 души едновременно. Актуализацията внася някои интересни промени в дизайна, но също така предлага и допълнителни функции, сред които най-голямо впечатления прави новата опция Quick Replies. Благодарение на нея, когато получите нотификация за дадено съобщение в Hangouts вече ще можете да кликнете върху Reply бутона и да напишете своя отговор директно от изскачащия прозорец, който се показва, предаде PhoneArena. 

 

Трябва да отбележим, че това е функционалност, която потребителите искаха да видят от дълго време, но засега е ограничена само до едно съобщение, което означава, че ако имате няколко непрочетени няма да можете да я използвате. Другият нов полезен инструмент е свързан с възможността да добавяте икони за бърз достъп до разговорите си в Hangouts на началния екран на своето мобилно устройство. За да го направите ще трябва да използвате опцията "Save To Home Screen", която вече ще виждате в менюто, след като инсталирате Hangouts 7.0.

 

Добре е да знаете, че тази функция не е ограничена само до чат сесията ви с даден човек, но ще може да се използва и за всичките ви групови разговори. Новата версия все още не поддържа Direct Share и вече е достъпна за собствениците на устройства с Android и до няколко дни ще е на разположение за всички потребители. Aко имате смартфон или таблет с iOS ще се наложи да се въоръжите с повече търпение, за да можете да използвате новите функции в Hangouts 7.0.

 

Вижте пет полезни трика в Google Hangouts, които може би не знаете