Google са доста активни в опитите си да накарат повече потребители да използват премиум версията на YouTube. Toва е важен източник на приходи за компанията и сегмент, който предлага много повече бизнес възможности. Вече са стартирали тестове с нов абонамент, който представлява по-изгодна оферта от актуалните предложения на YouTube Premium.

Новото предложение се казва Premium Lite, което акцентира върху по-ниската цена. Този план е наличен за ограничен брой потребители на цена от €6.99 месечно. Припомняме ви, че актуалният премиум абонамент е достъпен на европейския континент за €11.99. По този  начин Google ще опитат да привлекат повече хора към Lite версията на стандартния абонамент.

 

 

Новият план също обещава да премахне рекламите от уеб версията и приложенията за Android, iOS, умните телевизори и геймърските конзоли. Все пак няма да получите ползите свързани с YouTube Music, които са част от стандартния пакет за абонамент. Опцията за слушане във фонов режим също не е налична в Premium Lite, съобщава TheVerge.

Все пак махането на рекламите на почти два пъти по-ниска цена е добро предложение, което може да допадне на повече потребители. Засега тестовете са лимитирани до някои европейски страни. Едва ли ще се наложи да чакаме твърде дълго преди всички да имаме достъп до Premium Lite абонамента на YouTube.

 

Oще от Digital: YouTube тестват функция за автоматичен превод на заглавията и описанията на клиповете