Устройствата, които поддържат High Dynamic Range (HDR) видео са един от основните акценти на изложението CES 2016 като почти всеки водещ производител в индустрията обърна специално внимание на тази технология. Sony сега реализираха премиерата на три нови телевизора от висок клас, които предлагат не само впечатляващо качество на картината с 4K резолюция, но и могат да възпроизвеждат HDR съдържание. Благодарение на комбинацията от тези два стандарта моделите предлагат много по-наситени цветове, по-ярки бели нюанси, но също и по-тъмно черно, като те оперират с Android TV, предаде SlashGear.

 

Първите 4K HDR телевизори на Sony включват 75-инчовия XBR-X940D Series, както и по-малките 55" и 65" устройства от XBR-X930D гамата на компанията и са оборудвани с последно поколение Triluminos дисплеи. Ултратънките модели използват иновативните Dynamic Range PRO и Slim Backlight Drive технологии, които гарантират по-добър контраст и по-прецизен контрол на подсветката, а за  показването на 4K съдържание се грижи 4K Processor X1 на компанията. Oт Sony твърдят, че новите ѝ телевизори могат да възпроизвеждат много по-наситена и реалистична картина от всички други устройства, поддържащи HDR видео в индустрията. 

 

Фактът, че те са базирани на платформата Android TV означава, че потребителите ще имат достъп до любимите си приложения и игри на техните големи дисплеи, което също е едно от предимствата им. Sony са разработили и допълнително заглавие с името Ultra, което ще позволи да купуваме и стриймваме HDR съдържание от разнообразния каталог на компанията, като в началото ще са достъпни около 40-50 заглавия. Иновативните и ултратънки 4K HDR телевизори на Sony се очаква да се продават на европейския пазар от пролетта, като засега не разполагаме с данни за цената им. 

 

Вижте кои са новите 4K Ultra HD телевизори на Sony с Android