Google Calendar е лесно за използване приложение, с което можете бързо да организирате графика си. Компанията официално потвърди за интеграцията на нова полезна функция, която се казва Out of Office. Както името подсказва тя е е предназначена за онези от нас, които излизат във ваканция и няма да са постоянно в офиса в следващите дни. Благодарение на нея можем да създаваме различни събития в календара и да ги персонализираме, и да публикуваме съобщения за отмяна на срещи през съответния период. 

 

 

Всеки от нас ще разполага с възможността да избере хората, които ще виждат Out of Office статуса и да се съобразят с предварително планираното ви отсъствие. Първата стъпка е да създадете ново събитие в своя профил в Google Calendar и изберетe новата опция "Оut Of Office", която ще видите в менюто, информира TheVerge. Информацията ще се появи с различна цветова тема, което я различава от останалите срещи, които сте планирали. Google Calendar ще блокира входящите съобщения в дните, които ви няма.

 

 

Разполагате и с възможността да въведете текст, който искате всеки човек, който ви потърси през отпуската да види. Новата функция е достъпна както от браузъра, така и от мобилните приложения за смартфони на Google Calendar. Допълнителен инструмент предлага опция да персонализирате работното си време и да информирате хората, които искат да се свържат с вас. От компанията са отстранили и няколко недостатъка в работата на приложението с последния ъпдейт.

 

 

Oще от Digital: Google Calendar вече ще ни информира, ако някой откаже събитие в календара ни