Sony изненадаха своите милиони потребители по цял свят с премиерата на на ново мобилно приложение, което се казва PlayStation Messages и вече може да се изтегли на устройствата с Android OS и iOS. Въпросното заглавие позволява веднага да видите кой от вашите приятели е онлайн, както и да изпращате съобщения до тях директно от своите мобилни устройства, дори ако не сте близо до своята конзола PlayStation 4. В голям степен можем да кажем, че компанията иска да го превърне в това, което е Messenger платформата на Facebook за своите потребители, предаде SlashGear. 

 

След като го инсталирате ще разполагате с възможността да изпращате не само текстови, но и гласови съобщения, както и да изразявате чувствата си със серия от атрактивни стикери. PlayStation Messages позволява да виждате какво играят във всеки момент приятелите ви, както и да създавате групови чатове, в които могат да участват до 100 души. Добре е да знаете, че единственото изискване да работите с приложението е да разполагате с регистриран акаунт в услугата PlayStation Network. 

 

Идеята на новото приложение да можете във всеки момент да сте свързани със своите приятели геймъри, дори когато сте в движение и също така е оптимизирано и за големия дисплей на iPhone 6S Plus. PlayStation Messages ще ви показва пълния списък с тях, категоризиран по азбучен ред и онлайн статус, както и вашите Favorite Groups, които вече сте създали в своя акаунт. В заключение ще отбележим, че в допълнение към текстови съобщения и стикери разполагате и с възможността да прикачвате и други външни файлове, за да комуникирате дори още по-бързо с приятелите си.

 

Вижте камера тест на Sony Xperia Z5 / Premium / Compact