По време на Мобилния световен конгрес НР представиха иновативния бизнес смартфон Elite x3, който, с помощта на два аксесоара, може да се превърне в настолен или мобилен компютър. Първата трансформация става с помощта на малка докинг станция, а втората – с аксесоар с вид на ноутбук на име Mobile Extender.

 

 

Mobile Extender прилича на ултралек лаптоп, но му липсва „компютърната част”. Аксесоарът разполага с 12.5-инчов Full HD LED дисплей, с клавиатура, с батерия, вградени тонколони Bang & Olufsen и най-основните портове. Липсват, обаче, RAM памет, процесор и вградена памет – всичко това е в смартфона Elite x3. Връзката между телефона и аксесоара се осъществява с помощта на технологията Continuum, като двете устройства могат да се свържат и с кабел.

 

 

Mobile Extender има гъвкава панта, която позволява на екрана да се накланя силно назад и разполага с клавиатура устойчива на напръскване с течности. Елегантният аксесоар тежи само един килограм и изглежда особено полезен за бизнес потребители, на които често се налага да обработят някой файл на по-голям екран, докато са в движение.

 

Още от Digital: Защо смартфонът HP Elite x3 е толкова важен за бизнеса