Instagram oт месеци провеждат тестове с QR функционалност в популярното приложение, която досега бе достъпна единствено за потребителите в Япония. Компанията изглежда е доволна от прогреса и вече разпространява ъпдейт на Instagram, с който всички можем да тестваме това подобрение в профилите ни. 

Собствениците на смартфони, които вече са инсталирали актуализираната версия на мобилното приложение имат достъп до QR функцията. Благодарение на нея могат бързо да генерират QR код, който да изпратят на други хора. След като прочетат символа от своето мобилно устройство ще бъдат препратени директно към съответния акаунт.

Това е най-лесният начин да споделите информация и да последвате друг профил в Instagram, съобщава Pocket-Lint. Най-голям интерес функцията се очаква да предизвика сред представителите на малкия и средния бизнес в Instagram.

 

 

Интеграцията на новата функция прави възможно да генерирате QR код и да го принтирате на физически носител, което да улесни следването на профила в мобилното приложение. Разработчиците на Instagram са се постарали да улеснят максимално целия процес, за който са нужни само няколко кликвания. 

Първо трябва да ъпдейтнете към последната версия на Instagram и да изберете класическата икона с три хоризонтални черти. Скролнете в менюто, докато не откриете "QR Code". Имайте предвид, че ако не видите функцията значи все още не е достъпна във вашия регион. 

Instagram вече разпространяват актуализацията и няма да ви се налага да чакате твърде дълго, за да тествате опцията за създаване на QR кодове в профила си.

 

Oще от Digital: Как да сканираме QR кодове с приложения от Google Play