Facebook е компания, която често е критикувана заради начина, по който съхранява и споделя личните данни на потребителите. През последните години станахме свидетели и на различни скандали, при които милиони хора станаха жертва на агресивната им стратегия. Още преди година Facebook обещаха да предоставят инструмент, с който всеки потребител да може да изтрие цялата история на своя профил в социалната мрежа.

 

Така ще разполагаме с повече контрол над данните, които достигат до рекламните партньори на компанията. От MobileWorldLive съобщават, че вече е наличен нов инструмент, който е активен за част от потребителите. Името на тази опция е "Off-Facebook Activity" и предоставя възможност да видите кои приложения и уеб сайтове имат достъп до докладите с активността на профилите. Кликването върху имената показва допълнителна информация.

 

 

Успоредно с това можете да блокирате всяко приложение или сайт, ако не искате да имат достъп до личната ви информация. Новото меню предлага "Clear History" опция, с която допълнително да ограничите какво съдържание за вас се споделя с партньорите на компанията. Имайте предвид, че въпреки името си "Clear History" няма да изтрие всички данни за историята ви, а просто няма да ги асоциира със съответния акаунт, който използвате.

 

Още от Digital: Как да разберете кой следва вашия Facebook профил