Съвременната концепция за компютър е доста размита, тъй като съществуват устройства като Raspberry Pi, Google Chromecast и др. Благодарение на подобни джаджи можете да превърнете всеки монитор или стар телевизор в функционален десктоп.

Смарт ТV Box решения от този тип позволяват да работите с приложения за Android, да гледате съдържание с 4К резолюция и да се забавлявате с мобилни игри на големите екрани.

Свързването на лаптоп или друго периферно устройство в повечето случаи изисква единствено HDMI кабел.

 

 

Популярната серия от мини компютри с бранда Raspberry Pi са категорично доказателство как платка с големината на кредитна карта може да вдъхнови разнообразие от вълнуващи проекти.

Всичко това показва, че концепцията за работещ компютър в момента е доста по-различна от класическите настолни устройства използвани в миналото. LarkBox е името на нов продукт на китайския производител Chuwi, който също е добро доказателство за горното твърдение.

Всъщност под това име се крие "най-малкият работещ компютър" в света, който използва Windows 10. Компактната джаджа също така предлага и поддръжка на 4K разделителна способност.

 

 

Според официалните данни LarkBox има размери от 61х61х43 милиметра при тегло от 127 грама, което позволява много лесно джаджата да бъде пренасяна или скривана в интериора. Тези параметри превръщат LarkBox в по-компактно предложение от повечето смартфони на пазара.

Вграденият хардуер на устройството ще гарантира, че можете да го използвате като офис компютър или мултимедиен хъб за забавление. LarkBox се захранва от Intel Celeron N4100 процесор, чиято работа е подпомогната от UHD Graphics 600 графичен чип.

Компактната джаджа предлага 128GB вградена памет, която може да се увеличи допълнително с microSD слот за карта.

 

 

Опциите за свързване на периферни устройства включват два USB-A порта, но също USB Type-C и HDMI конектори. Предвидена е и поддръжка за Bluetooth 5.0, което подходящо за редица аудио аксесоари. LarkBox също така има 6GB LPDDR4 RAM, което гарантира бързо и безпроблемно декодиране на съдържание с 4K резолюция.

Консумацията на енергия, обаче е едва 5W. LarkBox е оборудван с 3.5-милиметров аудио жак и е съвместим с Wi-FI 802.11aс мрежите. Така позволява да го свържете в на практика всяко едно устройство, с което разполагате.

Допълнително ще бъде публикувана информация за цената и премиерата на най-малкия работещ компютър с Windows 10 на европейския пазар.

 

Oще от Digital: 6 лесни настройки в Windows 10, които могат да гарантират сигурността ви