Активирането на функцията за следене на локацията има своите ползи, като например Timeline визуализациите, които показват интерактивно къде се намирате на картата. Google вече разкриха плановете си да осигурят интеграция за приложението Photos.

Компанията стартира разпространението на последната версия на Google Photos за смартфони, която предлага Timeline функционалност. Приложението е налично за Android и iOS. След като актуализирате ще видите съобщения с текст “See your path through the world with Timeline added to your map”, когато стартирате Location режима в Search таба.

По този начин ще се възпроизведе интерактивна визуализация, която оказва не само къде са правени снимките, но също и точния маршрут, който сме изминали през съответния ден. Google уточняват, че данните са посещаваните локации са видими единствено за вас.

Колкото повече приближавате в кадъра, толкова повече места, на които сте снимали ще се показват на интерактивната карта, съобщава AndroidCommunity.

 

 

В горния десен ъгъл има икона, която ще мащабира автоматично целия маршрут изминат през съответния ден в светлосин цветови маркер на екрана. Данните са генерирани от функцията Location History във вашия профил, която можете да спрете от новото Overflow меню, където има линк за секцията с настройки на Google акаунта.

Новият ъпдейт предлага възможност да сметните стандартната цветова тема със "Satellite" или "Terrain" визуализация. Aлгоритмите на Google ще показват максимално информация за различните обекти в близост до вас директно от картата, докато навигирате, за да бъдат максимално полезни в кризата с COVID-19.

Другата нова функция във Photos се казва 3D Cinematic и също обещава допълнително забавление в популярното приложение.

 

 

 

Още от Digital: Google Photos вече ще ни показва кои снимки и видео клипове са записани в оригинално качество