Колкото по-активно използвате популярната услуга толкова повече снимки вероятно съхранявате в профила ви. Въпреки полезните алгоритми на търсачката в Google Photos понякога може да се затрудните в откриването на даден албум или изображение. Именно заради това компанията е готова с нова функционалност, която се казва "Memories" и е създадена с идеята да ни помогне да си припомним вълнуващи спомени и моменти от миналото.

 

По този начин потребителите ще могат да виждат снимки и видео клипове, заснети от тях в предишни години в горната част на своята галерия в Google Photos. Всеки от нас ще разполага с разнообразни възможности да оптимизира начина, по който работи тази функция. Селекцията се извършва от алгоритми с машинно обучение на Goоgle, които са оптимизирани и да подобряват качеството и да отстраняват замъглени обекти от кадрите.

 

 

Така например има как да избереш даден човек да не се показва в колекцията за определен период от време. Ако не харесвате съдържанието в "Google Memories" можете да блокирате функцията от менюто с настройки. Важно е да знаете, че подбора от снимки е достъпен единствено за вас, като може да дадете достъп на други хора само до избраните от вас кадри. Google Photos предлага допълнителни опции за споделяне и принтиране на снимките.

 

Още от Digital: Каква е разликата между различните опции за качество на снимките в Google Photos