Случвало ли ви е да се опитате да си припомните за информация, която сте търсили в Google, но не сте запазили заявката? В някои случаи може да бъде изключително досадно да възстановите въпросните данни. Компанията изглежда е обърнала внимание на този факт и вече е готова с ефективно решение на проблема. Новата функция се казва Google Collections и е създадена да организира всичките ви заявка в търсачката.

 

 

По този начин ще може бързо и лесно да откривате всички неща, които сте се опитали да откриете в Google. Въпросният инструмент използва алгоритми с изкуствен интелект и така групира заявките ви в различни тематични раздели, обединявайки ги в категории като "Shopping", "Music", "Cooking", "Hobbies" и др. Веднъж след като запазите дадена колекция в профила си ще виждате препоръчани от Google сайтове, снимки и продукти.

 

 

За да откриете съдържанието, което ви препоръчва компанията е нужно да кликнете върху "Find More" бутона в долната част на екрана. Предвидена е и възможност да споделяте своите колекции. Тази функция доразвива концепцията с интерактивните карти, които дебютираха преди две години. Със сигурност интеграцията на Google Collections ще бъде полезна и ще улесни ежедневната работа на милиони собственици на смартфони с Android.

 

 

Oще от Digital: 9 нови приложения на Google, които си заслужава да пробвате