Специфичната ситуация, пред която сме изправени през последната година ни накара да обръщаме повече внимание на малките неща. Социалната изолация принуди много хора да превърнат домовете във виртуални офиси и онлайн стаи за обучение. Пандемията също така напомни, че актуалните новини често за комплицирани потоци от информация, които изискват повече време за преглед и разбиране.

Колкото повече съдържание откриване в интернет, толкова по-трудно е да попаднем на достоверна и релевантна информация по темата, която ни интересува. Google са наясно със ситуацията и искат да улеснят потребителите желаещи да научат повече данни от разнообразни източници. За да придобиете още по-добра представа за контекста на определена новина вече ще може да се доверите на Full Coverage.

Само с едно кликване ще имате достъп до същата публикация отразена в други източници, включително допълнителни интервюта и коментари. Това е подходящо да анализирате в детайли и да прочетете различното мнение на по темите, които ви интересуват от Google Search.

 

 

Новата функционалност ще ви спести време да извършвате допълнителни търсения. Благодарение на "Full Coverage" ще виждате допълнителен панел в горната част на резултатите от търсенето, който съдържа същата новина отразена в други източници. След като стигнете до края на показаните публикации може да изберете "Full Coverage", за да продължите да търсите по същата тема.

Алгоритмите на Google ще се погрижат да виждате в горната част на търсенето най-подходящите резултати на актуалните теми онлайн. Технологиите на компанията ще ви позволят да следите и научавате всичко най-интересно за теми, които продължат дни, седмици и дори месеци.

Всъщност "Full Coverage" e част от приложението Google News вече три години. Концепцията ще намери място и в мобилната версия на най-популярната търсачка. В следващите месеци повече потребители ще могат да се възползват от функцията, за да откриват подходящо съдържание, когато са в движение.

 

Още от Digital: Новият дизайн на Google Search ще улеснява откриването на информация в Интернет от смартфоните