Тesla продължава да привлича широк обществен интерес и вече разкриха, че първият завод на компанията в Европа ще е в Германия. Резултатите от последното финансово тримесечие също така надхвърлиха очакванията на анализаторите и сега Tesla представиха най-новия си продукт. Това е електрическият пикап Tesla Cybertruck, който Илон Мъск се похвали, че има дизайн, с който не може да се похвали нито едно друго превозно срество, което сме виждали досега. Визията на Tesla Cybertruck определено е доста нестандартна.

 

 

Потребителите ще могат да избират между три различни модела, които имат съответно един, два и три електрически двигателя. Според официалните данни конфигурациите ще предлагат съответно 400 километра, 500 километра и 800 километра с едно зареждане на вградената батерия, съобщавa MarketWatch. Стартовата цена на електричeския пикап на Tesla е $39 900, докато по-скъпите версии ще са налични за потребителите за съответно $49 900 и $69 900.

 

 

Теsla Cybetruck ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за едва 2.9 секунди, което е впечатляващо за машина в този сегмент. Различните версии ще могат да превозват между 3400 и 6400 килограма товар, като системата за автопилота ще е част от стандартното оборудване. Електрическият пикап ще е оптимизиран за Superchargers зарядните станции и ще предлага опция за 250kW зареждане. Масовото производство е планирано да започне края на 2021г., а няколко месеца след това стартират реалните продажби.

 

 

Още от Digital: Знаете ли, че: Apple са искали да купят Tesla през 2013г. на цена от $240 за акция