Huawei проведоха алтернативно събитие, на което ни показаха част от новите си продукти, които трябваше да видим на MWC 2020. Отмяната на мобилния конгрес ще накара и други компании да възприемат подобна стратегия. Всъщност събитието нa Huawei се проведе в Лондон под надслов "5G, Bring New Value" и бе ръководено от призидента на Carrier Business Group, Раян Динг. Той показа на присъстващите нов чипсет, ъпдейтнато 5G ядра, усъвършенствани решения за частни мрежи и оптична трансмисия, нов IP рутер и пакет от по-добри мрежови софтуерни решения, съобщава Telecoms.

 

Първият нов продукт представен от Раян Динг е базовата станция 64T64R Massive MIMO 5G и също така бъде допълнен от твърдението, че Huawei се радва на сериозно предимство пред своите конкуренти и е лидер в разрaботването на технологията. След него на сцената се появи Янг Чаобин, който е президент на "5G Product Line" подразделението на Huawei. Краткото му участие на събитието бе свързано с повече детайли за 64T64R Massive MIMO 5G и премиерата на Blade AAU модул за по-прецизно "нарязване" на мрежата на дялове и подобрен оптичен компонент за широколентов пренос на данни.

 

Главният изпълнителен директор на Huawei R & D UK, Хенк Коопманс реализира премиерата на нов 5G чипсет, който бе определен като "5G премодул". Този чип предлага поддръжка за 2G, 3G, 4G и 5G в едно решение, което е оптимизирано да работи в честотния диапазон от sub-6GHz до mmWave. Въпросният хардуер е произведен със 7-нанометрова технология на компанията. HiCampus е името на новото решение за частни мрежи, който може да се справи автоматично с над 85% от мрежовите проблеми на своите клиенти. Другите продукти, които видяхме са новото 5G ядро OptiX, както и IP рутера NetEngine 8000.

 

Oще от Digital: Huawei ще разработват 5G технологии в Европа