Google вече представиха новото поколение на смартфоните Nexus, като този път си е партнирала с компаниите LG и Huawei в производството им, а някои потребители останаха изненадани от техните имена. Вероятно много от нас продължават да се чудят защо технологичния гигант всъщност се е решил да кръсти тазгодишните устройства Nexus 6P и Nexus 5X. Aко и вие сте един от тях е добре да знаете, че благодарение на последните данни публикувани от Pocket-Lint разбираме отговора на този любопитен въпрос. 

 

Информацията е генерирана от публична Ask Me сесия в Reddit, в която участват служители на Google и разкриват любопитни детайли за някои от важните решения на компанията по време на създаването на новите смартфони.  Оказва се, че имената не са случайни, тъй като добавянето на X трябва да символизира ядрото и имиджа на този бранд и неслучайно е средната буква от думата Nexus. Моделът на LG е по-достъпният от двата и е фокусиран към потребителите, които знаят много добре какво да очакват от устройство от тази гама, което се възползва от бързината на стоковата версия на Android и получава максимално бързо софтуерните ъпдейти на Google. 

 

В същото време много анализатори останаха с впечатлението, че P е съкращение от "Phablet" или "Plus" заради по-големия 5.7-инчов дисплей с QHD разделителна способност на устройството на Huawei. Истината е, че причината за включването на тази буква е асоциацията с думата "Premium", тъй като това несъмнено е по-мощният смартфон от двата нови модела с бранда Nexus. Oстава само да видим дали Nexus 6P и Nexus 5X могат да регистрират повече продажби от своите предшественици и така да се превърнат в най-популярните устройства от тази гама досега.

 

Вижте защо Google всъщност решиха да представят едновременно два смартфона Nexus