Има три  iOS Adobe Photoshop приложения и докато всяко от тях изпълнява определена цел, има малко припокриване на наличните функции в трите приложения. Ще ви е необходим профил в Adobe Creative Cloud, за да се възползвате от много от изброените тук функции. Благодарение на Make Use Of научаваме какво можем да направим с Photoshop на iPhone.

Adobe Photoshop Express

Определено, Photoshop Express е първото място, което трябва да посетите, ако търсите надеждно приложение за редактиране на снимки. То определено не е единственото по рода си за мобилни потребители и изисква да имате акаунт в Creative Cloud за да използвате някои от функциите му, но ето какво получавате с него:

 

- Основно редактиране: Изрязване, изправяне и завъртане на изображения.

- Светлина: Настройване на експонацията, контраста, акцентите, сенките, баланс на бялото.

- Цвят: Настройване на температурата, оттенъка и наситеността.

- Ефекти: Тази функция е достъпна само за абонати на Adobe Creative Cloud.

- Подробности: По-контрастни снимки. Потребителите на Adobe Creative Cloud също така могат да намалят осветеността и цветовия шум.
- Корекции: Оправяне на червените очи както на хора така и на домашни любимци.

 

- Добавяне на текст: Друга функция достъпна само с акаунт за Creative Cloud. С нея можете да добавяте текст към изображенията си посредством предварително зададени оформления, предоставени от Adobe. Тази функция е полезна за създаване на интересни графики за социалните медии, но ако искате повече контрол върху това как можете да добавяте текст към вашите изображения, ще трябва да изберете Photoshop Mix.

 

- Рамки: Може да добавяте различни рамки към снимките си.

- Отстраняване на недостатъците

- Филтри: Може да избирате измежду 45 филтри.

- Файлови формати: поддържат се Raw и TIFF.

- Колаж: Автоматично създавате колажи с редактираните си снимки. След което може да добавяте стикери, рамки и фонове.
- Споделяне на социални медии: С един клик прескачате от Photoshop Express към Instagram, Facebook, Twitter, Flickr и WhatsApp.

- Воден знак: Приложението добавя водни знаци към вашите изображения.

 

Photoshop Fix

Приложението Photoshop Fix е предназначено предимно за портретни снимки и ви дава малко повече възможности в раздела за ретуширане и „лечение“ на лица. Трябва да се регистрирате за безплатен профил в Adobe Creative Cloud, за да го използвате:

 

- Основно редактиране: Настройване на контраста, експозицията, температурата, наситеността, сенките и акцентите.

- „Лечение“ на лица: Може да коригирате пъпки, несъвършенства и да премахвате петна. Можете също така да коригирате ефекта "червени очи".

- Гладко и блестящо: Плъзнете пръста си върху дадена област на снимката, за да я изгладите или да я изострите. Можете да регулирате размера на четката, нейната твърдост и непрозрачността. Отменете избраните от вас промени с опцията за възстановяване.

- Осветявайте и затъмнявайте: Плъзнете пръста си върху дадена област на снимката, за да я осветите или потъмните. Отменете избраните от вас промени с опцията за възстановяване

- Дефокус: С тази функция може да създадете фалшива плитка дълбочина на полето. Плъзнете пръста си върху областите на снимката, които искате да не бъдат фокусирани и замъглени.

- Запазване и споделяне: Може да запишете крайните резултати на телефона си или в Creative Cloud библиотеката си или в Lightroom, след това може да споделите в Instagram или Facebook, или да изпратете на Photoshop CC с редакции, запазени като слоеве.

 

Photoshop Mix

Photoshop Mix също изисква безплатен акаунт в Creative Cloud. Приложението е чудесно за потребителите, които искат лесно да създават графики за социални медии и за споделяне онлайн. Ето какво можете да направите с него:

 

- Добавяне на текст: Добавяте текст към вашите изображения, избирайки от голямо разнообразие от шрифтове. Имате пълен контрол над разположението, размера на шрифта,  ориентирането, изравняването и цвета.

- Комбиниране на снимки: Смесвате лесно две снимки или изображения. Приложението улеснява изтриването на бял фон от изображение, за да го добавите към второ изображение или да използвате функциите за смесване на Photoshop, за да обедините две снимки в едно. 

- Премахване на обекти: Функциите на приложението могат да се използват и за премахване на обекти от снимки.
- Основно редактиране: Регулирате цвета, контраста и прилагате предварителните настройки на филтъра.

 

Вижте 10 полезни приложения за редактиране на снимки, които може би не знаете