Сатя Надела продължава да е един от най-харесваните лидери на технологична компания в IT индустрията. Шефът на Microsоft успя да промени фирмената култура и политика по начина, който желае и вече бере плодовете от ползотворната си работа. В свое интервю за BusinessInsider, Сатя Надела направи интересно изказване свързано с неприкосновеността на личните данни. Той изрази мнението, че един ден всички ние и обществото като цяло ще съжаляваме за това, че предоставяме достъп на властите до поверителната ни информация.

 

Шефът на Microsoft полага много усилия, за да не спази разпорежданията на Министерството на правосъдието в САЩ да им осигури достъп до имейли на клиенти на компанията. Сатя Надела допълни, че се чувства отговорен и ангажиран да защитава поверителността на личните данни на всички потребители на Microsoft независимо от ситуацията. Той изрази мнение, че правото на неприкосновеност на един човек превъзхожда въпросите на националната сигурност. Според него правителството трябва да пази, а не да вреди на гражданите.

 

Личното мнение на Сатя Надела е, че един ден всички ние ще съжаляваме, че сами предоставяме достъп до важна за нас информация на различни правителствени агенции и служби. Сатя Надела сподели, че е необходимо да се предприемат съвсем нови законодателни мерки, които да регламентират този деликатен проблем по начин, който задоволява двете страни. Докато това се случи Мicrosoft ще продължат да се противопоставят на всякакви опити на правителството да си осигури достъп до лична информация на потребителите.

 

Вижте осемгодишен разработчик изуми шефа на Microsoft със своите способности