Google виждат голям потенциал във възможностите на технологиите с изкуствен интелект да променя ежедневието ни. Компанията вече използва AI софтуер в много от популярните си услуги и финансира разнообразни проекти в тази сфера. Така например изкуственият интелект на Google успя за да победи за първи път най-добрия играч на Го в света. Впечатляващо постижение, което само по себе си показва бъдещето на технологията. Шефът на Google направи интересен коментар по темата пред Recode.

 

Oказва се, че Сундар Пичай е привърженик на идеята за навлизането на AI софтуер в ежедневието ни и дори е на мнение, че това е неизбежно да се случи. Шефът на Google дори си позволи да определи изкуствения интелект като едно от най-важните неща, над които работи човечеството. Сундар Пичай смята, че след няколко години изкуствения интелект ще е неизменна част от живота на стотици милиони хора и ще има такова влияние, както огъня и електричеството.

 

В случая се има предвид възможността на АI софтуера да извършва милиони изчисления в секунда. Сундар Пичай твърди, че един ден изкуствения интелект може да ни помогне да открием лекарство срещу рак или да се справим с промените на климата. Това е сравнително нова технология, която обаче има потенциала да промени всяка индустрия и икономически отрасъл. В заключение ще отбележим, че шефа на Google смята изкуствения интелект за неизбежна и забележителна иновация.

 

Вижте как Google създадоха софтуер с изкуствен интелект, който може да говори като човек.