Теsla e сравнително ново име в автомобилната индустрия, но иновативните модели на компанията вече загатнаха и убедиха всички в нейния потенциал да бъде по-влиятелен фактор в нея. Премиерата на нейния първи автомобил бе интересно събитие, което обаче не бе достатъчно другите водещи брандове да са позитивно настроени към нейния успех в дългосрочен план. Само преди няколко седмици Tesla представиха официално новия Model 3, който е най-добрия автомобил на компанията досега и предлага много интересни характеристики на сравнително достъпна цена.

 

Eдна от най-легендарните компании в този сектор, а именно Ferrari продължава да се придържа към класическите двигатели и да не проявява интерес към набиращите популярност електрически автомобили, информира CNet. В свое изявление сега главният изпълнителен директор на италианския производител, Серджио Маркионе коментира моделите на Tesla и увери своите фенове, че няма никакво намерение да навлиза в пазара на EV модели. Според него идеята да видим Ferrari без стандартния двигател с вътрешно горене е "неприемливо" и в разрез с философията и традициите на компанията.

 

Изказването му е направено след като шефа на Ferrari е имал възможността да шофира Model 3 на Tesla, като той допълни, че се е чувствал странно заради електрическия агрегат на модела и при липсата на агресивния звук на двигателя, който по традиция отличава нейните автомобили. За да се измъкне от пълната тишина в купето той се е оказал принуден да включи радиото и заключи, че "Този автомобил не е Ferrari", а също, че италианския производител никога няма да представи такъв модел, както и самоуправляващ автомобил. По този начин компанията ще остане верна на корените си и ще залага на мощни двигатели с вътрешно горене и уникалния си спортен дизайн.

 

Вижте как Ferrari ще променят дизайна на своите бъдещи автомобили