Ботовете са софтуерни програми, които могат да разпознават това, което хората им пишат на разбираем език, а след това да реагират адекватно. Всъщност, често те толкова добре имитират нас хората, че мнозина забравят че общуват с машина.

 

Идеята на ботовете е да улесни живота ни, така че развитието им няма да спре до тук. Бъдете готови най-смелите ви технологични фантазии да се сбъднат. Обещанието е хората да могат да разговарят с ботовете така както го правят помежду си.

 

От Venture Beat разкриват кои 5 неща, най-често казваме на чатботовете.

„Здравей и здрасти“

Логично! Ботовете могат да провеждат разговори, а думи като „здрасти“ и „здравей“ са естествен начин да се започне този разговор. Само през месец октомври 73 % от ботовете са получили „здрасти", а 56 % – "здравей".

„Помощ“

„Помощ“ също е доста често срещано съобщение, изпращано на ботове. През октомври, близо 40% от ботовете са получили молба за „помощ“. Потребителите искат да знаят как да си взаимодействат с тези ботове и какво може да направят.

„Истински ли си?“

Да, виртуалната реалност затруднява хората и преценката им кое е истинско и кое не.  11% от потребителите се затрудняват да преценят дали разговарят с бот или с човек и задават въпроса „Истински ли си?“.

„Как се казваш?“

Почти 19 % от Facebook ботовете са били питани от потребителите за тяхното име. В същото време, около 5,6 % от ботовете са били питани дали са мъже или жени!

Стикери

Потребителите по между си изпращат все по-малко текст и все повече изображения, видео, аудио и други. Стикерите са един от начините, по който потребителите изразяват себе си и общуват с ботове. Ето кои са най-популярните стикери, които потребителите изпращат.

 

Вижте каква е разликата между софтуер с изкуствен интелект и чат бот с изкуствен интелект