През последната година се спекулира, че Nokia планира да се завърне на пазара за смартфони с нов Android модел. В историята на Nokia има много обрати, а този може да е поредния.

 

Възможността отново да видим устройства с марката Nokia със сигурност е вълнуваща, но на компанията няма да ѝ е лесно да си извоюва отново лидерските позиции. Ето с какво според Pocket-Lint, Nokia може да влезе под светлините на прожекторите.

Цветен дизайн

Когато Nokia за първи път представи своите Lumia телефони, имаше едно нещо, което ги отличаваше от останалите модели и това беше тяхната пъстрота. По онова време никой друг производител не предлагаше устройства в цветове, различни от черно или сребристо.  Би било хубаво Nokia отново да предложи на потребителите богат избор от цветове.

Мощна PureView камера

Nokia 808 PureView беше първият телефон с 41-мегапикселова камера.  От тогава мина време и камерите на смартфоните се развиха, но от Nokia могат отново да покажат, че не са се отказали от идеята да бъдат иноватори и да движат индустрията напред.

Висококласен хардуер

Няма да е достатъчно да видим просто поредното Android устройство! Ако Nokia иска да се завърне в света на големите компании, трябва да предложи устройство, което веднага да грабне сърцата на потребителите – 5,2-инчов Quad HD дисплей, последен Qualcomm Snapdragon хардуер, BoomSound аудио за невероятно Daydream VR изживяване и така нататък.

Лесен за използване софтуер

Въпреки че Android не се нуждае от огромни промени, има възможности за подобрения, които ще направят платформата по-специална. Хубаво би било, Nokia да използва своя опит, за да предложи устройство, което блести с простота си, но и подобрява функционалността на Android.

 

Вижте защо разработването на нов смартфон от Nokia не е добра идея