Google спазват стриктно две правила, когато става въпрос за имената на следващите версии на Android. Първото от тях е да се запази азбучния ред, както и да се измисли оригинално наименование на сладкиш или лакомство. Това е причината версиите на Android да се казват Nougat, Oreo или Pie. През годините Google също така позволяваха на потребителите на свой ред да допринесат за финалния избор. Имаме всички основания да смятаме, че традицията ще се запази и през 2019г.

 

Работата върху Android Q вече е стартирала, като първата версия ще е достъпна през лятото, като официалната премиера на платформата ще бъде през есента. Съвсем логично това повдига въпроса какво ли име ще избере компанията за новата версия на операционната система? От AndroidPit направиха самостоятелно проучване и подбраха няколко интересни наименования, които биха грабнали вниманието на Google, като например английския пудинг Queen of Puddings.

 

 

Друго интересно предложение е бразилския кейк Quindim, шоколадовите бисквитки Quirks или португалския десерт Queijada. Селекцията включва още лакомства като Quark Ball, Quinoa Blondies, Quadrotti, Quick Bread, Quesito, Qurabiya и Quality Street. Последното предложение представлява специална серия от лакомства, които се произвеждат от Nestle. В случай, че Google oтново решат да използват търговско партньорство с други компании, както вече го направи с KitKat и Oreo.

 

Oще от Digital: Как Android Q ще подобри сигурността на мобилните приложения