Aко сте потребител, който обича да гледа постоянно YouTube и открива атрактивно съдържание вероятно ще останете доволни от нова полезна функционалност. Някои потребителски профили вече имат достъп до "Video Chapters". 

Както името подсказва този инструмент ще разделя даден клип на отделни секции, наподобяващи главите в романите. По този начин всеки потребител ще може по-удобно да разглежда съдържанието, да превърна до предварително избран момент и др. 

Новата полезна функция също така позволява само да поставите курсора на мишката върху определена част от видеото и да получите кратка информация какво се съдържа в тази част от съдържанието. Така "Video Chapters" се превръща в подходящо решение за всички, които често гледате дълги клипове в YouTube

Разделянето на даден клип на секции е най-удобния начин да прегледате съдържанието на определен клип или филм, като откривате бързо какво се случва в отделните части на самия клип. 

Добрата новина е, чe Video Chapters е безплатна и удобна функция, която може да се използва опционално.

 

 

От компанията потвърдиха официално за интеграцията на "Video Chapters" към потребителските профили, независимо какво устройство използвате. Това означава, че функцията е налична не само за десктопите, но също в мобилните приложения на YouTube за Android и iOS.

Aвторите на съдържание, желаещи да тестват как работи функцията могат да го направят много лесно. Първата стъпка е да ъплоуднат видео в своя акаунт и да въведат поне три отделни  времеви периода в него. Всеки от тях трябва да бъде с продължително от поне 10 секунди.

Вграденият видео плейър на YouTube автоматично ще добави нови секции, с които да обхване цялата продължителност на съответното видео. Добавя се и описание за съдържанието във всяка отделна секция на самото видео. 

В случай, че не искате да активирате "Video Chapters", но все пак да създадете времеви периоди в своето видео можете да го направите ръчно с всяка секция от видео клипа, която е различна от 0:00. 

 

Oще от Digital: 5 начина да получим повече от YouTube