Viber продължава да бъде предпочитано мобилно приложение за комуникация, което всеки ден се използва от десетки милиони потребители. Разработчиците на заглавието от Rakuten са готови с нова функционалност, която е създадена да ни накара да прекарваме повече време в профилите си. Името на този формат е  Viber Shorts и представлява алтернативно решение за ситуациите, в които няма с кого от любимите си хора да общувате в мобилното приложение.

 

Интеграцията на Viber Shorts ще ви позволи да четете кратки истории на смартфона под формата на текстови съобщения, Концепцията предвижда да се показват ред по ред в чата, по същия начин, както докато общувате с приятелите от мобилните си устройства. Първоначално Viber Shorts ще предлага достъп до над 50 различни истории, с които да се забавлявате от смартфоните, когато ви е скучно. С течение на времето техния брой ще продължи да се увеличава.

 

 

Така функцията ще ви постави в позицията на участник в чата, който от съобщенията на другите хора разбира какъв е сюжета. Няма как да отговаряте, но с кликването на дисплея ще накарате да се появяват нови изречения от историята, съобщава AndroidPolice. Лента в долната част ще ви информира каква част от текстa вече сте прочели. Потребителите ще могат да спрат и да продължат по-късно. Засега Viber Shorts e достъпна за ограничен брой собственици на устройства с Android и OS.

 

Още от Digital: Viber представиха нови функции за бърз отговор, статус на чатовете и откриване на групи