Samsung обяви началото на дръзка, извънземна мисия, изпращайки смартфон Galaxy S10 5G в стратосферата, който да даде на потребителите шанса да направят селфи в Космоса. През последните пет десетилетия Samsung предоставя на потребителите най-новите иновации в технологиите на екраните: от извитите телевизори, през двойно извит дисплей и сгъваемите смартфони. Сега, в партньорство с авиокосмическата компания Flightline Films, Samsung отвежда технологията си до ръба на Космоса, и предоставя на потребителите възможността да направят свое собствено „SpaceSelfie“ на екрана на Samsung.

 

С Мисията „SpaceSelfie“, Samsung демонстрира новаторския дух на бранда и поставя нов стандарт за възможностите на мобилните технологии. С над 200 прекарани часа на ръба на атмосферата, Galaxy S10 5G ще покаже силата на иновациите на Samsung и как компанията продължава да създава продукти, които превръщат невъзможното във възможно.

 

Как работи Samsung SpaceSelfie

1. Балон с високо налягане с размерите на половин баскетболно игрище (10,5м. х 18м.), ще бъде издигнат от стартова площадка в Южна Дакота в САЩ, носейки специална кутия за полезен товар - смартфонът Galaxy S10 5G, за да достигне до 64 900 фута над Земята (19,78 км). Полезният товар е проектиран така, че да осигурява заснемането на качествени снимки, като се вземе предвид извивката на земната повърхност и отразяващата се светлина от Слънцето, чиято енергия ще захранва както полезния товар, така и самия смартфон S10 5G.

 

2. Обратно на Земята, потребителите ще имат шанс да получат снимка на селфито си в Космоса като направят селфи с помощта на собствения си смартфон и го качат на специалната страница на Мисията на уебсайта на Samsung. Разработени са две специални приложения, които да помагат на Мисията „SpaceSelfie“. Първото е приложение за управление на Наземния контрол, специално създадено за изпращане и получаване на селфита между Контролния център на мисията и Galaxy S10 5G.

 

Второто приложение е създадено за Galaxy S10 5G и комуникира с допълнителната камера на борда, командвайки я да направи снимка на телефона със селфито, показано на екрана на S10 5G. След това, приложението на S10 прави връзка с Наземния контрол като изпраща готовия кадър обратно до Земята и оттам то се доставя на потребителя за споделяне в неговите социални мрежи.

 

Любопитно: Подготвянето на S10 5G за пътуване в Космоса

Samsung  S10 5G е толкова издръжлив, че може да устои на враждебните условия и налягането в стратосферата, без изолация или допълнителен калъф. S10 5G е бил подложен на строги тестове преди изпращането му в Космоса, като е доказал, че е в състояние да издържи на температури до -65° Целзий. 6.7-инчовият Dynamic AMOLED дисплей на Galaxy S10 5G пък гарантира безпроблемна работа при екстремни условия, издържайки без да се кондензира или спука на двойно по-големи височини от връх Еверест.

 

От възможностите за споделяне на заряд, до повишаване на производителността чрез изкуствен интелект и интелигентен Wi-Fi, Galaxy S10 5G е едно от най-умните, надеждни и издръжливи устройства на Samsung. Към днешна дата, само астронавти някога са имали възможността да си направят селфи в Космоса. Сега с помощта на Samsung, потребителите ще имат шанса да видят себе си в Земната орбита, без дори да са напускали дома си.

 

Как да изпратим селфито си в Космоса

Всеки може да изпрати свое селфи през специалната страница на Мисията на уебсайта на Samsung. За да изпратите селфито си в Космоса, посетете www.samsung.com/spaceselfie и качете снимката си.

 

Още от Digital: Как да превърнем селфи снимките си в класически картини