Организацията SD Association официално представи новия стандарт за класификация на съвременните памет карти, който се казва SD Express. Този формат е създаден да революционизира изцяло този сегмент и едновременно съчетава предимствата на PCI Express  и NVMe интерфейсите. Официалните данни разкриват, че новият стандарт е обратно съвместим с настоящите SD карти на пазара (старите устройства ще могат да работят с новите SD Express карти) и ще е част от SD 7.0 спецификациите. Потребителите могат да очакват повече памет и по-висока скорост на работа.

 

 

Поддръжката за PCI Express означава, че трансферите на информация ще могат да се извършват със скорост от 985MBps., съобщава ITWeb. Добавянето на NVMe осигурява по-добри възможности за управление и достъп до паметта. Подобренията в SD Express също така означават, че бъдещите карти ще могат да предложат 128ТВ памет за съхранение на данни с новия SD Ultra Capacity (SDUC) формат, вместо сегашния максимум от 2TB. Toва е една от най-големите иновации при SD картите от години насам.

 

 

Навлизането на SD Express ще позволи на повече устройства на пазара да изпращат максимално бързо данни помежду си, но също така да записват и съхраняват Super-Slow Motion видео. Новият стандарт е подходящ за съхраняване на RAW файлове, 8K видео. Всичко това го прави подходящ за употреба от разнообразен брой джаджи като фотоапарати и камери, които снимат 360-градусови клипове и снимки. SD Express е интересно решение и за джаджите с Интернет на нещата.

 

Oще от Digital: Tри лесни начина да поправим блокирала SD карта