В световен мащаб Houseparty е доста популярно приложение и се радва на голям интерес в условията на домашната карантина от COVID-19. Това се дължи на факта, че чрез него голяма част от хората, които са си останали вкъщи, вече не могат лесно да видят своите близки, които също живеят в изолация.
С какво обаче Houseparty по различен от останалите подобни приложения, които можем да намерим в Интернет. Тук Digital.bg ще ви даде отговор на този въпрос, като ще добави и друга съпътстваща информация, която със сигурност би ви била интересна.
Какво е Houseparty? Най-общо казано, това е "face-to-face" социална мрежа, в която можете да хостнете групов видео чат.

 

 

Защо Houseparty е толкова популярен? Приложението е доста опростено и лесно за работа, което не налага да губите време в специални обучения. За да се регистрирате и да започнете видео чат, не се налага да споделяте голяма база лични данни
За разлика от Zoom, който е по-насочен към професионална и работна употреба, както подсказва и наименованието му, Houseparty е предназначен за домашно ползване между приятели.
Много важен момент е, че Houseparty е безплатно приложение, за което не трябва да се плаща. В него има възможност да правите допълнителни покупки, но това не е обвързано с основната работа на приложението. 
То е универсално и е достъпно за устройства с Android операционна система, за Apple с iOS и macOS. Като минус ще отбележим липсата на възможност да се свали на компютри с Windows. Но това не означава, че не можете да го използвате на тях. 
За да използвате Houseparty с Windows, трябва да си инсталирате браузъра Google Chrome, след което да свалите от настройки разширението за Houseparty. Ако използвате друг браузър, можете да използвате Web базирана бета версия на софтуера, но при нея няма да се разкриват всички функции. 
Една от тях са игрите. Голяма част от ползвателите на Houseparty споделят, че много харесват възможността, освен да провеждат разговори с приятелите си, също така да могат да играят мултиплейър игри с тях.

 

 

Подобно на други приложения и Houseparty използва социалните ви контакти във Facebook, Instagram, Snapchat и други, за да добави всички в списъка ви за контакти. Така реално той се и популяризира сред приятелите ви, защото след като се регистрирате, те ще получат известие, че използвате тази услуга.
Приложението има още една полезна функция и това е Facemail. Чрез нея можете да изпращате имейли под формата на кратки видео съобщения на приятелите си, които в момента на създаването им са офлайн. Те ще видят съобщението ви, веднага щом се появят онлайн. 

 

Още от Digital.bg: 6 полезни приложения тип „всичко в едно“ за бележки, напомняния и задачи