Когато сте решили да си купувате нов телевизор, често се случва при устройствата във високият клас да чувате думата OLED. Тя е синоним на качество, но задавали ли сте си въпроса, какво всъщност е по-специфичното в нея и с какво OLED е по-добър от останалите телевизори използващи други технологии? Най-точен отговор ще ви даде някой който е използвал смартфон с OLED дисплей. В тази своя статия екипът на Digital.bg ще синтезира 4 основни преимущества на тази иновативна при SMART телевизорите технология която вече ви показахме във видео ревюто на новия LG 55E6V.

 

- Безкрааааен черен цвят. Особено забележим когато гледаме филми с преобладаващи нощни или тъмни сцени. Една кратка съпоставка – ако гледате тези кадри на обикновен LCD или LED телевизор – няма да забележите нюансите на черното, доколкото тук, благодарение на органичната матрица, веднага ще ги забележите.

 

 

- Цветовете са много по-ярки и наситени, като това не е постигнато по изкуствен начин и не изглежда фалшиво. Тук цветовете се комбинират със следващщото преимущество на OLED.

 

 

- Подсветката е равномерна. Дали ще е при черен или бял екран – няма да имате по-светли или по-тъмни зони с петна. Прекрасен пример за това е зеленият футболен терен. Сами виждате, че той се пресъздава идеално от новият телевизор на LG.

 

 

- Също при гледане на спорт, филми или игра на игри, OLED превъзхожда конкурентните технологии с огромни ъгли на странично виждане. Дори да гледате под ъгъл, цвета не се променя драстично.

 

 

Сами можете да направите този тест с LED или LCD телевизор или лаптоп – в зависимост от качеството на матрицата ви, или ще забележите промяна в цвета, или изобщо няма да можете да виждате образа който предава телевизора.    

 

 

Да се върнем за момент на LG OLED 55E6V. Още нещо интересно което открихме преди време в него, а и се отнася като цяло за OLED семейството е, че матрицата е 4-цветна, а не както класическата само с 3 цвята - син, зелен и червен. Тук пикселите светят самостоятелно и в бяло. Освен по отношение качеството на картината, така се увеличава и самият живот на матрицата.

 

Гаранция

Не случайно LG дава гаранция за 40 000 часа безпроблемна експлоатация. Време в което цветовете които пресъздава картината няма да се променят изобщо. Ако гледате средно по 3 до 4 часа вечер филми, това се равнява на около 40 години…тоест спокойно ще оставите телевизора като наследство на внуците си. 

 

Вижте още: LG OLED 55 E6 - 4K HDR TV